Politie Gelderland-Midden

Ruim twintig bekeuringen voor afgeleide bestuurders
Publicatiedatum: 21-10-2011 15:02:40

REGIO - Deze week is de verkeerscampagne `Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' van start gegaan. In het hele land is er dan extra aandacht voor afgeleide verkeersdeelnemers. In Gelderland-Midden werden tussen dinsdag 18 en vrijdag 21 oktober 22 bestuurders bekeurd omdat ze handheld belden tijdens het rijden. De controles werden uitgevoerd op onopvallende motoren.

Sinds negen jaar is het voor degene die een motorvoertuig bestuurd (dit kan bijvoorbeeld ook een snorfiets of invalidenvoertuig zijn) wettelijk verboden om een mobiele telefoon vast te houden. Hij of zij hoeft dus niet eens daadwerkelijk te bellen. Een gsm tussen nek en schouder klemmen valt in dit geval ook onder `vasthouden'. De boete voor bellen tijdens het rijden is: EUR 180,-.

Tot en met half december wordt aan de hand van de campagne `Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' aandacht gevraagd voor de risico's van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland i.s.m. onder meer de politie, ANWB en BOVAG.
Meer informatie over de campagne vindt u op de website www.laatjenietafleiden.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---