Rechtbank 's-Hertogenbosch


Celstraf voor koperdiefstal in Veghel

's-Hertogenbosch , 21-10-2011

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft vandaag een 31-jarige man uit Veghel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 323 dagen waarvan 270 dagen voorwaardelijk voor koperdiefstal.

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de man in juni 2011 in een leegstaand bedrijfspand heeft ingebroken en daar koperen gasleidingen heeft weggenomen. Daardoor is een gaslek ontstaan. De man is vrijgesproken van een poging een ontploffing teweeg te brengen.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er strafverzwarend mee rekening gehouden de verdachte zijn eigen belang voorop is blijven stellen, ook nadat het hem duidelijk was geworden dat door het stelen van de leidingen een gaslek was ontstaan en daarmee een bijzonder gevaarlijke situatie voor personen en goederen ontstond. De rechtbank legt dezelfde straf op als de officier van justitie twee weken geleden eiste, hoewel de rechtbank minder bewezen acht. De verdachte heeft immers door de diefstal van delen van de koperen gasleiding een groot gevaar veroorzaakt voor het pand en de mensen en goederen in de directe omgeving.
Uitspraken: BT8622

Zie het origineel