Hoefnet

Nieuws

Beekbergen verwelkomt internationale enkelspannen

21-10-2011

Tijdens de 27ste editie van het PrimeVal Paardenspektakel in Beekbergen van 19 tot en met 22 juli 2012 verwelkomt de organisatie naast de twee-en vierspan paarden voor het eerst ook internationale enkelspanrijders. Beekbergen heeft hiermee een primeur, want niet eerder werd er een internationale rubriek voor enkelspan paarden in Nederland georganiseerd.

In het WK-jaar voor de enkel-en vierspanrijders wordt de wedstrijd op Riant Equestrian Centre in Beekbergen een belangrijk meetpunt voor de betreffende Wereldkampioenschappen. De vierspan paarden bereiden zich voor op het WK in het Duitse Riesenbeck, dat van 16 tot en met 19 augustus wordt gehouden. De enkelspanrijders komen van 13 tot en met 16 september aan de start op het WK in het Portugese Companhia das Lezirias.

De organisatie van het PrimeVal Paardenspektakel Beekbergen wil de komende jaren naast de twee-en vierspan paarden steeds de WK-rubrieken enkelspannen en pony's uitnodigen deel te nemen: "De internationale twee-en vierspanwedstrijd blijft altijd onze basis. Hiermee zijn we groot geworden en dit willen we graag koesteren," vertelt eigenaresse van Riant en organisator Mieke van Tergouw. "In 2012 willen we graag de enkelspan paarden de gelegenheid geven van onze prachtige wedstrijd gebruik te maken om zich op het WK voor te bereiden. In 2013 willen we evenals voorgaande twee edities de ponyspannen uitnodigen, dan is het voor hun het WK-jaar."

Het CAI-A 1/2/4 Beekbergen wordt van 19 tot en met 22 juli gehouden op de terreinen van Riant Equestrian Centre in Beekbergen.