Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt hennepruimdag in district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 21-10-2011

Politie houdt hennepruimdag in district Bergen op Zoom

DISTRICT BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdag 20 oktober een regionale hennepruimdag. Hierbij zijn meerdere hennepwekerijen opgerold.

In de Vierschaarstraat in Oud Gastel stonden hennepplanten in een kas. In de kas stonden vijf zeer grote hennepplanten. Deze zijn geruimd. De eigenaar van de kas is ter plaatse als verdachte gehoord. Hij bekende dat de planten van hem waren. Hij deed afstand van de hennepplanten.

In de Spuilaan werd naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem een woning bezocht. Hier werd op de zolderverdieping een kwekerij met 240 hennepplanten aangetroffen. De hoofdbewoners waren op het moment van de ruiming niet aanwezig. Zij zullen op een later moment worden gehoord.
Door het energiebedrijf is vastgesteld dat er gefraudeerd was met de meter. De meter is in beslag genomen en de stroom van de woning is afgesloten.
De woningstichting, die eigenaar is van de woning, is in kennis gesteld en zal een procedure starten voor het uitzetten van de bewoners.

In de Van Strijenstraat in Klundert werden 184 hennepplanten geruimd. De planten stonden op de zolderverdieping van een woning. De bewoners van het pand waren niet aanwezig en zijn ontboden op het politiebureau voor verhoor.
Omdat er aanwijzingen waren dat er eerder geoogst is in de kwekerij zullen financieel rechercheurs een voordeelsberekening maken.
Ook deze woning is van de woningstichting. Ze zijn in kennis gesteld en starten de procedure om de bewoners uit te zetten. Enexis heeft de meter afgekoppeld en de stroom afgesloten omdat de stroom illegaal, buiten de meter om, werd afgetapt.

In Dinteloord werd in een woning aan het Zuideinde een hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen. Op de zolderverdieping van de was een kwekerij ingericht, waar geen planten meer in stonden. Er werd in totaal bijna 4,5 kilo gedroogde hennep aangetroffen.
Er zijn aanwijzingen dat er al eerder is geoogst in de plantage. De financiële recherche doet onderzoek naar het illegaal verkregen vermogen.
De bewoners waren op het moment van de ruiming niet thuis en zullen worden ontboden voor verhoor.
Enexis heeft de meter afgekoppeld en de stroom afgesloten in verband met de diefstal van stroom.

In een woning aan de Koekoeksedijk werd een hennepkwekerij aangetroffen nadat het energiebedrijf een erg hoog verbruik had gemeten op het elektriciteitsnetwerk.
In totaal stonden er in de woning 291 hennepplanten. De bewoner is ter plaatse gehoord. Hij heeft toegegeven eerder te hebben geoogst en ook werden hier in de woning aanwijzingen voor gevonden. De politie maakt een berekening van het verdiende voordeel.
Enexis heeft de meter meegenomen en de stroom afgesloten omdat de stroom buiten de meter om werd afgetapt.

In een loods aan de Standermolen in Oud Gastel werd gecontroleerd op aanwezigheid van een hennepkwekerij. Er werd geen hennepkwekerij aangetroffen. Wel bleek met de meter te zijn gefraudeerd.

Enexis doet in alle gevallen van fraude met de meter aangifte van diefstal van stroom. Tegen de verdachten wordt niet alleen
proces-verbaal opgemaakt voor de diefstal van stroom. Ook krijgen de verdachten een flinke naheffing voor de verbruikte energie en moeten ze betalen om opnieuw aangesloten te worden op het elektriciteitsnetwerk.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-10-2011 17:47 | © Regio Midden en West Brabant |