Gemeente Maassluis

Hennepplantage in Tuinstraat ontmanteld

Medewerkers van het team Handhaving & Toezicht van de gemeente Maassluis hebben donderdag 20 oktober in samenwerking met Stedin, Ecoloss en de politie een hennepkwekerij in de Tuinstraat ontmanteld. In de kwekerij hingen in een slaapkamer tevens henneptoppen te drogen. De politie heeft ter plaatse een verdachte aangehouden.

De kwekerij is ontdekt na stankklachten vanuit de buurt. De hennepplanten, toppen en restafval zijn onder toezicht bij de AVR in Rozenburg vernietigd.

Risico's

De drie Waterweggemeenten, waaronder de gemeente Maassluis, werken sinds 2008 samen met de politie Rotterdam-Rijnmond, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een groot risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Mensen die betrapt worden, draaien op voor de kosten van de ontmanteling.

Maassluizers die informatie over hennepkwekerijen bij hen in de buurt hebben, worden opgroepen de politie te bellen. Dan kan via 0900-8844 of als men onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.