Gemeente Veenendaal


Vrijwilligersprijs De Lampion voor Henk van Leeuwen

Afgelopen donderdag vond de speciale feestavond voor vrijwilligers plaats in theater De Lampegiet. Burgemeester Ties Elzenga reikte daar de vrijwilligersprijs De Lampion uit aan Henk van Leeuwen. Hij ontving de prijs voor zijn enorme inzet voor buurthuis De Til.

Drijvende kracht
Henk van Leeuwen is al jarenlang de drijvende kracht achter Buurthuis de Til en de buurtpreventie in de wijk De Engelenburg. Hij wordt geroemd om zijn uitstekende contactuele eigenschappen die hem in staat stellen met alle groeperingen contact te leggen en veel burgers actief te betrekken in de buurtactiviteiten. Zijn stimulerende rol heeft geresulteerd in heel veel buurtactiviteiten in De Til. Daarnaast heeft hij veel nieuwe vrijwilligers geworven.

Ook is Henk jarenlang actief geweest in de buurtpreventie van de wijk. Niet alleen door zelf toezicht te houden, maar ook als toezichthouder van de vrijwilligers die hieraan meewerkten.

Waardering vrijwilligers
Met de uitreiking van de vrijwilligersprijs De Lampion en het organiseren van een feestavond laat de gemeente Veenendaal haar waardering blijken voor de vele vrijwilligers die in Veenendaal actief zijn.

Â