Ingezonden persbericht


Woonzorggroep Samen geeft speciale Parkinson training

Beter leren omgaan met de ziekte van Parkinson

Schagen, 12 september 2011 - Woonzorggroep Samen begint op 21 okttober aanstaande met het geven van de zogeheten Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP). Tijdens deze training leren mensen beter omgaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. De training is er met name op gericht om psychologische en sociale problemen van patiënt en partner te verminderen.

Het hebben van de ziekte van Parkinson heeft gevolgen op veel gebieden in het leven. Er zijn niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociale gevolgen. Dit heeft zijn weerslag op de kwaliteit van leven van de patiënt maar ook van de partner. De training is praktisch van opzet en heeft een positieve insteek: het is gericht op wat nog wél kan ondanks de beperkingen. Het leert de patiënt en de partner om beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte en daarmee de kwaliteit van leven van beiden te verbeteren.

De training wordt deskundig begeleid door gecertificeerde medewerkers vanuit Woonzorggroep Samen die goed bekend zijn met de ziekte van Parkinson en ervaren met het geven van groepstrainingen. Zij worden bijgestaan door een Parkinson-verpleegkundige van het Medisch Centrum Alkmaar. De training wordt gegeven in Verpleeghuis Magnushof in Schagen en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband. Op 21 oktober zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden. De kosten voor het volgen van de PEPP-training zijn ¤20,- per persoon. Meer informatie over de inhouud van het programma en het aanmelden is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl.

Over Woonzorggroep Samen
Het centraal bureau is gevestigd in Schagen. Onze woonzorgcomplexen, zorgcentra en verpleeghuis bevinden zich in de gemeenten Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Zijpe. Vanuit twintig locaties leveren wij zorg- en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen met onze 1600 medewerkers en vele vrijwilligers zetten wij ons er elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten. Wij werken in een hartelijke en gastvrije omgeving waarin de cliënt centraal staat. Overigens zijn wij er niet alleen voor ouderen. Met onze professionele behandeling en revalidatie richten wij ons op volwassenen van alle leeftijden. Zie voor meer informatie www.woonzorggroepsamen.nl.
Noot voor redacties

Voor meer informatie (