Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 21 OKTOBER 2011


Organisatie verwacht record aantal deelnemers
ABN AMRO Zevenheuvelenloop volgeboekt

Nijmegen - Het maximum aantal individuele inschrijvers voor de ABN AMRO Zevenheuvelenloop 2011 is bereikt. Inschrijven om individueel deel te nemen aan de 28e editie is dan ook niet meer mogelijk. Deelname aan de bedrijvenloop is nog beperkt mogelijk.

Samen met de bedrijvenlopers gaat het totaal aantal inschrijvingen ruim over de 30.000. De organisatie verwacht dat er zondag 20 november een record aantal lopers starten. Onder deze lopers ook hardlooplegende Haile Gebrselassie en andere internationale toplopers.

Mini Zevenheuvelenloop
De inschrijving voor de Mini Zevenheuvelenloop is onlangs geopend. Deze kinderloop over 800m op de ochtend van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop is voor kinderen van de basisschoolgroepen 5 t/m 8. Kinderen van basisscholen uit Nijmegen en de omringende gemeentes worden uitgenodigd om deel te nemen. Deelnemers wordt gevraagd om geld op te halen voor het goede doel 'Loop voor Leven'.

Loop voor Leven
Het goede doel van de ABN AMRO Zevenheuvelenloop is dit jaar 'Loop voor Leven' van UMC St Radboud. Loop voor Leven wil in de zomer van 2012 een 'Radboud preventiekliniek voor kanker' starten. Daarvoor zijn geen reguliere financiën beschikbaar. De kliniek wordt opgezet door prof. dr. Bart Kiemeney en prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge en houdt zich vooral bezig met erfelijke kankerpreventie en behoud van vruchtbaarheid na kanker.

De ABN AMRO Zevenheuvelenloop start om 13.00 uur op de Groesbeekseweg in Nijmegen.