Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Piet Hein Eek en wehkamp.nl maken Nederlands ontwerp toegankelijk voor breed publiek

Eindhoven, vrijdag 21 oktober 2011 - Industrieel ontwerper Piet Hein Eek en wehkamp.nl slaan de handen ineen. Aan de vooravond van de Dutch Design Week maken zij bekend dat ze Nederlands ontwerp toegankelijk maken voor een breed publiek. De afgelopen maanden hebben Piet Hein Eek en Nederlands grootste online warenhuis daarom nauw samengewerkt aan de ontwikkeling en de productie van een 9-delige collectie meubelen, waarvan de eerste vijf meubelstukken vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar zijn bij wehkamp.nl.

Met de samenwerking laten Piet Hein Eek en wehkamp.nl zien dat artistiek ontwerp en commercie op een harmonieuze manier samen kunnen gaan. Het eigenzinnige en ondernemende karakter van zowel wehkamp.nl als Piet Hein Eek heeft beiden dan ook samengebracht. Eek, die bekend staat om zijn traditioneel Nederlandse ontwerpen, met simpele structuren en eenvoudige bewerkingen. En het bedrijf wehkamp.nl, dat zijn wortels heeft in Nederland en bekend staat om zijn verrassende collecties en betrouwbaarheid. Een spraakmakende combinatie van twee oer-Hollandse merken die terug te vinden is in het ontwerp van de exclusieve meubellijn.

Kwaliteit voor een betaalbare prijs
wehkamp.nl, marktleider als het gaat om online winkelen, ziet met zijn 112 miljoen bezoekers per jaar dat de consument op zoek is naar mooie, kwalitatief goede producten, die beschikbaar zijn voor een betaalbare prijs. Producten waaraan je kunt zien dat ze met passie zijn gemaakt. 'Wij zijn heel erg trots dat een groot Nederlands ontwerper als Piet Hein Eek exclusief voor ons een meubellijn heeft ontwikkeld. Het rebelse en ondernemende dat Piet Hein Eek in deze samenwerking opzoekt, spreekt ons heel erg aan. Met deze samenwerking willen we dan ook dat Nederlands ontwerp toegankelijk is voor een breed publiek', aldus Erwin van Cooth, Unitmanager Huis, Tuin en Doe-het-zelf van wehkamp.nl.

Een buitenkansje volgens Piet Hein Eek
De karakteristieke meubelen worden geproduceerd in Litouwen. Het productieproces wordt op de voet gevolgd door Piet Hein Eek, zodat zijn ontwerp naar volle tevredenheid wordt doorontwikkeld tot een eindproduct dat aan alle kwaliteitseisen voldoet. Dat deze producten nu online kunnen worden verkocht, ziet Piet Hein Eek als een mooie aanvulling op zijn eigen werk: 'Wij zijn best dapper en durven veel, maar onze producten verkopen via een eigen internetwinkel hebben we tot op heden nog niet gedurfd. Je moet daarvoor in één keer heel veel aanvullende kwaliteiten in huis halen. Een samenwerking met wehkamp.nl was voor ons dus een echt buitenkansje; werken met het grootste online warenhuis van Nederland. Een organisatie die zich met ziel en zaligheid inzet om deze collectie online te lanceren, daar waar je er zelf de mogelijkheden en de middelen niet voor hebt'.

Demonteerbaar design
De eerste serie meubelstukken, bestaande uit 3 tafels en 2 typen stoelen, is gemaakt van massief eikenhout en vanaf 21 oktober 2011 exclusief verkrijgbaar bij wehkamp.nl. Een originele Piet Hein Eek is verkrijgbaar vanaf ¤ 199,-. Het komende half jaar worden nog vier meubelstukken aan de collectie toegevoegd. Alle meubels worden geleverd met een handleiding waarmee het meubelstuk eenvoudig door de consument kan worden gemonteerd. ////////////////////////

Over Piet Hein Eek
Piet Hein Eek (Purmerend, 29 april 1967) is een bekend Nederlands ontwerper (industriële vormgeving). Hij studeerde in 1990 af aan de Design Academy in Eindhoven met een kast van sloophout. In een tijd van 'overdadigheid' koos hij voor simpel materiaal en een sobere vormgeving. Eek ontwerpt (en fabriceert) meubilair, verlichting en accessoires en houdt zich daarnaast bezig met de inrichting van gebouwen.

Sinds het begin van de carrière van Piet Hein Eek staat hij bekend als een ontwerper die alles bedenkt en maakt in eigen beheer. In de loop der jaren is zijn bedrijf steeds verder gegroeid wat er toe heeft geleid dat hij een pand van meer dan 10.000m2 betrekt in Eindhoven waarin tal van activiteiten onder één dak zijn samengevoegd. De werkplaatsen (hout, staal, stoffeerderij, montage, spuiterij en keramiek) vormen het kloppend hart van het pand. Daaromheen zijn de kantoren, de showroom, de winkel, de galerie, het restaurant, de opslag en emballage, de ateliers die we verhuren en een evenementenruimte gesitueerd. De collecties van Piet Hein Eek worden niet per seizoen bepaald, maar worden langzaam maar zeker uit uitgebreid. In de loop der jaren is hierdoor een brede collectie ontstaan. De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke, maar eenvoudige, productieprocessen is een rode draad door het werk geworden.

Over wehkamp.nl
wehkamp.nl is één van de onderliggende merken van RFS Holland Holding B.V.. Met 1,6 miljoen vaste klanten, ruim 112 miljoen bezoekers per jaar en circa 5 miljoen zendingen per jaar is wehkamp.nl het grootste online warenhuis van Nederland en hierdoor marktleider in online winkelen. Het assortiment bestaat uit zo'n 100.000 artikelen verdeeld over Mode, Huis, Tuin & Do It Yourself, Elektronica, Entertainment & Huishoudapparatuur, Sport & Vrije Tijd en Beauty & Wellness. De merkwaarden van wehkamp.nl - actueel, verrassend, eigenzinnig en betrokken - zijn leidend bij de keuzes die gemaakt worden in het assortiment, de services, de prijsstelling en de communicatie en komen in alle onderdelen van de winkelformule terug.

RFS Holland Holding B.V. (RFS), de houdstermaatschappij van wehkamp.nl, Create2fit, Fonq.nl en Lacent B.V., realiseerde met een omzet van 488 miljoen euro in het boekjaar 2010/2011, het beste resultaat in de geschiedenis van de onderneming.

////////////////////////

Meer informatie over de samenwerking is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=rlD7Cfr7akg

De collectie van Piet Hein Eek is te zien op Facebook via: http://on.fb.me/PietHeinEek_collectie.

//////////////////////

Einde persbericht - noot vooor de redactie

Voor meer informatie en/of high res. beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: wehkamp.nl
Dirk van den Bogaart
Corporate Reputatiemanager en Woordvoerder
Tel. 038-497 3184 / 06-53156851
E-Mail: dvdbogaart@wehkamp.nl

----------------------------

Information contained in this message is confidential and may be legally privileged. If you are not the addressee indicated in this message (or responsible for the delivery of the message to such person), you may not copy, disclose or deliver this message or any part of it to anyone, in any form. In such case, you should delete this message and kindly notify the sender by reply Email. Opinions, conclusions and other information in this message that does not relate to the official business of KETCHUM PLEON shall be understood as never given nor endorsed by it.

----------------------------