Gemeente Voerendaal


10/10/2011 - Uitreiking Burgemeester Strous Cultuurprijs

Voerendaal reikt op vrijdag 21 oktober voor de derde keer de gemeentelijke cultuurprijs uit. De uitreiking vindt plaats in Cultureel Centrum De Borenburg, aanvang 20.00 uur.

Sculptuur
De prijs, vernoemd naar oud-burgemeester Strous, bestaat uit een sculptuur van de Vaalser kunstenaar Jef Wishaupt. Het gemeentebestuur stimuleert en waardeert met deze prijs activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente Voerendaal.

Voordracht
Voor de Burgemeester Strous Cultuurprijs 2011 zijn in beide categorieën, verenigingen en individuen, een behoorlijk aantal kandidaten voorgedragen. Er zijn vijf voordrachten ingediend in de categorie verenigingen en acht in de categorie individuen.

Uitreiking

De jury afkomstig van buiten de gemeente Voerendaal, maakt een keuze uit de voorgedragen kandidaten, waarbij uit beide categorieën kandidaten genomineerd zijn. Tijdens de feestelijke avond, die omlijst is door muziek en zang en een optreden van Paul van Loo en Ivo Rosbeek, worden de winnaars bekend gemaakt. Ook wordt in beide categorieën een aanmoedigingsprijs in de vorm van een legpenning uitgereikt.