Academisch ziekenhuis Maastricht

Nieuwe tv-series met azM/ Maastricht UMC+

Datum: 20-10-2011

Vrijdag 21 oktober is de eerste uitzending van het nieuwe televisieprogramma Mens(en)werk, een co-productie van RTV Maastricht en de stafdienst Communicatie/ afdeling P&O van het Maastricht UMC+. In de serie worden medewerkers van het Maastricht UMC+ geportretteerd. Tijdens hun werk, maar ook privé, bijvoorbeeld bij het beoefenen van hun hobby. De eerste collega die in beeld komt, is Luc Eurlings uit Valkenburg, cardioloog in opleiding.

Het programma Mens(en)werk wordt steeds uitgezonden in het derde weekend van de maand, startende op vrijdag na het nieuws van 19.00 uur. Vervolgens wordt het programma gedurende het hele weekeinde ieder uur op het zelfde tijdstip herhaald tot maandagmiddag 15.00 uur. RTV Maastricht is te ontvangen via Ziggo op kanaal 950 (per 1 november verandert dat in kanaal 40). Op de donderdag voorafgaand aan de TV-uitzending van Mens(en)werk is er van 17.00 en 18.00 uur een interview met de hoofdpersoon op de radio te beluisteren op Maastricht FM (frequentie 107,5 in de ether en 87,5 op de kabel) en via live-stream op de website van RTV Maastricht.

Luisteren dus straks (20 oktober) om 17.00 uur, en kijken morgen naar Mens(en)werk aansluitend aan het nieuwsbulletin van 19.00 uur op RTV Maastricht. De uitzending komt overigens ook op de website van RTV Maastricht, en op www.mumc.tv

Heel de Mens

In het kader van het zilveren jubileum van het azM start op maandag 24 oktober bij L1 de serie 'Heel de Mens'. In het kader van dat jubileum zijn er de afgelopen weken bijna doorlopend opnames geweest van mooie voorbeelden van de verworvenheden van 25 jaar academische zorg in Maastricht en van satellieten van het Maastricht UMC+ en samenwerkingsverbanden waarin het Maastricht UMC+ participeert. In de eerste aflevering worden de schijnwerpers gericht op de afdeling neonatologie en op De Maastricht Studie.

Heel de Mens wordt uitgezonden op maandagavond om 18.00 uur op L1-televisie en wordt vervolgens ieder uur herhaald. De serie wordt op 12 december afgesloten met een paneldiscussie.