Politici en bewoners in debat over wijkaanpak


DEN HAAG, 20111019 -- Op vrijdag 21 oktober vindt er een stevig debat plaats in de Haagse wijk Morgenstond. Actieve bewoners uit het hele land en Tweede Kamerleden zullen samen de ‘temperatuur van de wijkaanpak' meten. Vanuit de Tweede Kamer zullen onder meer Hero Brinkman en Pierre Heijnen aanwezig zijn. Het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA) organiseert het debat.

Wat betekenen de grote bezuinigingen voor de aandachtswijken? Kunnen bewonersbudgetten behouden blijven? Wat is de verdienste van de wijkaanpak tot nu toe? Wat gebeurt er met de vele wijkgebouwen die moeten sluiten? Staan bewoners er nu alleen voor? 

Dat zijn vragen die we gaan bespreken in het debat ‘De temperatuur van de wijkaanpak'. Dit debat valt in de ‘Week van de wijkadoptie', een week waarin Tweede Kamerleden die in het kader van het project Wijkadoptie Kamerleden een wijk hebben geadopteerd, op bezoek gaan in hun aandachtswijk. 

Het debat wordt geleid door Hassan Najja (directeur Wonen Helden en bestuursadviseur LSA) en vindt plaats in de Haagse wijk Morgenstond op vrijdag 21 oktober 2011 van 15.00 - 17.00 uur. De locatie is het Loevestein Woonzorgcentrum aan de Loevesteinlaan 355 in Den Haag. Iedereen is welkom. Graag aanmelden via info@lsabewoners.nl.