Gemeente Sittard-Geleen


Höhner en Nick & Simon publiekstrekkers

Start kaartverkoop zevende editie Sittards Oktoberfeest

Sittard-Geleen, 13 juli 2011 - Met trots presenteert Sittard-Geeleen het programma van het Sittards Oktoberfeest: het grootste oktoberfeest van het zuiden. Artiesten als Höhner, Nick & Simon, Heino en Vicky Leandros geven het evenement de bekende Oktoberfest-allure. De voorverkoop van de zevende editie is, met de bekendmaking van het programma, begonnen.

Van 21 tot en met 26 oktober staat de binnenstad van Sittard volop in het teken van de oktoberfeesten. Pieter Meekels, plv wethouder Evenementen: 'Sinds het ontstaan in 2004 trekt dit evenement jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Sittardse binnenstad. Het Oktoberfeest geeft daarmee het centrum van Sittard een grote impuls en is één van de belangrijkste publiekstrekkers van de stad.' Zeven jaar geleden was Sittard-Geleen de eerste Limburgse gemeente die een oktoberfeest organiseerde. En met succes. 'We zijn dan ook bijzonder trots dat we ons oktoberfeest hét grootste najaarsfestijn van het zuiden mogen noemen.', aldus Pieter Meekels.

Jetzt geht's los

Het Sittards Oktoberfeest kenmerkt zich door een grote kermis met zo'n 70 attracties en drie grote feestpaviljoens: het Brand-Weizen paviljoen, het Jillz-Brand paviljoen en het Erdinger Stube paviljoen. In deze geheel in Duitse stijl gestoken paviljoens is het aanschuiven aan lange biertafels voor bier, 'Weißwein' en een halve meter 'Bratwurst'.

Oktoberparade

Op vrijdag 21 oktober wordt het traditionele begin van het Oktoberfeest met de 'Oktoberparade' gehouden. Op dit moment hebben zich al tientallen groepen ingeschreven, die een bonte stoet van 'Dirndls und Lederhosen' zullen gaan vormen. De stoet wordt begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren en artiesten als Dieter Koblenz. Traditiegetrouw opent burgemeester Sjraar Cox het feestelijke evenement met het aanslaan van het oktobervat.

Höhner, Nick & Simon

Een artiestenlijst met grote nationale en internationale namen siert deze editie van het Sittards Oktoberfeest. Het openingsfeest op vrijdag start met Höhner in concert. Ook schlagerzanger Dieter Koblenz is met zijn Oktoberfestshow vrijdagavond van de partij. Zaterdag zal 'die Stimmungsband' SIMMISAMMA, bekend van het Hyppodrom, dé tent van het Oktoberfest in München, voor de nodige Oktoberfest-allure zorgen. Op diezelfde dag verzorgen Stylus DJ's met o.a. Giel Beelen een 90's party. Het weekend wordt afgesloten met een keur aan Limburgse artiesten die op zondagmiddag 23 oktober het programma vullen. Frans Theunisz doet de aftrap, gevolgd door Legata's Lederhosen Power, Fabrizio en Richtig Rex. Ook is die dag een groot internationaal Schutters- en Gildetreffen met onder andere de Palemiger Spatzen. Andere topartiesten die nog op het programma staan zijn Nick & Simon, die op maandag de Hollandse avond kleur gaan geven. En op woensdagavond sluiten The Partysquad in het Jillz-Brand paviljoen en Heino in het Brand- Weizen paviljoen de artiestenrij. Natuurlijk staan nog veel meer artiesten en acts op het programma. Kijk voor het volledige overzicht op de website www.oktoberfeestsittard.nl of volg de QR code onderaan dit artikel.

Woensdag: familiedag

Woensdag is de familiemiddag voor het hele gezin met flinke korting op de ritprijzen van de kermisattracties. En traditiegetrouw wordt het Sittards Oktoberfeest afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Het evenement, dat van 21 tot en met 26 oktober wordt gehouden, is een waar paradijs voor iedereen die van gezelligheid, meezingen en traditie houdt.

Meer informatie over het programma, openingstijden en kaartverkoop vindt u op www.oktoberfeestsittard.nl. De kaartverkoop is gestart via de website en bij de volgende zaken: VVV Limburgwinkel Sittard, Music Machine, Hendriks Mode en Augustus van Neer.


---