Ingezonden persbericht

GRATIS CONCERT!
Rotterdam | vrijdag 21 oktober 2011 | 20.00 uur

VIRGEN SANCTA
een Zuid-Amerikaanse vesper

Twee ensembles, elk gespecialiseerd in een deelgebied van de Oude Muziek, slaan de handen ineen: muziek uit de Oude Wereld wordt gecombineerd met die uit de Nieuwe Wereld.

Maar anders dan u wellicht verwacht klinken de motetten die geschreven zijn door inheemse componisten wat plechtig en serieus, terwijl de Maria-liedjes van de Spaanse componist Francisco Guerrero 'volks' klinken en ritmes hebben die voor óns gevoel Latijns Amerikaans aandoen. Hij was dan ook aan beide zijden van de oceaan zeer populair en geliefd. Stof tot nadenken én om van te genieten.

In 2010 reisden Egidius Kwartet en Musica Temprana met dit heerlijke en aanstekelijke programma door de landen waar deze muziek ooit klonk en deels ontstond; Bolivia en Peru. Nu is het (gratis !) in Nederland te horen, in Rotterdam.

Een dag later klinkt Virgen Sancta in Parijs, in het kader van het 13e Festival oude muziek van het Institut Néerlandais. Aanvang 20 uur in de Chapelle Jésus-Enfant, 29 rue Las Cases (Paris 7e arrondissement) ¤ 5,- reserv: info@institutneerlandais.com

Vrijdag 21 oktober 2011
Aanvang 20.00 uur

St. Lambertus kerk Rotterdam Kralingen
Oostzeedijk Beneden 1-3
Toegang gratis

Peter de Groot altus, Jon Etxabe-Arzuaga tenor, Hans Wijers bariton, Donald Bentvelsen bas, Susan Jonkers , Luciana Cueto alt, Adrián Rodriguez van der Spoel gitaar en zang, David Jansen orgel, Nora Hansen dulciaan
http://www.egidiuskwartet.nl