Ingezonden persbericht



Vrijdag 21 oktober 2011
WOUTER HAMEL
21:00 uur

Zaterdag 22 oktober 2011
KAYAK
21:00 uur

---

WOUTER HAMEL EN KAYAK IN POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

Wouter Hamel gaat eindelijk weer touren in eigen land en op vrijdag 21 oktober staat hij in Poppodium Het Bolwerk in Sneek. Deze tour is een viering van de release van het derde album, na zijn bekroonde en platina albums 'Hamel' en 'Nobodys Tune'. De pop/jazz singer-songwriter is één van Neerlands meest unieke artiesten, die bekend staat om zijn geweldige live shows. Op zaterdag 22 oktober komt Kayak naar Het Bolwerk! Na een stilte van bijna twee jaar gaat Nederrock-icoon Kayak weer live spelen, en de hits 'Ruthless Queen' en 'Wintertime' zullen ongetwijfeld voorbij komen.

Na vele omzwervingen in Duitsland, Spanje, België, Frankrijk, Engeland, Japan en Korea is Wouter Hamel weer terug op het thuishonk. Na zijn bekroonde en platina albums -Hamel- en -Nobodys Tune- heeft de pop/jazz singer-songwriter zich opgesloten op de Betuwe om muziek te maken. Dit heeft een nieuw en eigenzinnig Hamel-album opgeleverd met de titel Lohengrin.

Wouter Hamel wordt gezien als een van de grootste zangtalenten in de Nederlandse jazzscene. Op een frisse manier maakt hij bovendien een overbrugging naar pop. Niet vreemd, want in zijn jeugd luisterde Hamel naar artiesten als PJ Harvey, The Smashing Pumpkins en Jeff Buckley. Naast die invloeden, hoor je ook Wouters fascinatie voor crooners als Frank Sinatra en Mel Torme terug in zijn songs en performance.

Deze clubtour is een viering van de release van het derde album van één van Neerlands meest unieke artiesten, die bekend staat om zijn geweldige live shows. Zorg er voor dat je er bij bent, want het zou zomaar weer eens even kunnen duren voordat hij weer in de buurt is

Na een afwezigheid van bijna twee jaar gaat Kayak weer optreden. De band zal heeft in september bovendien een nieuw album uitbracht, getiteld 'Anywhere But Here'. Kayak krijgt vaak het label symphonische rock opgeplakt. Maar de nummers zijn bovenal toch, naar eigen zeggen, uit de hand gelopen liedjes met invloeden van pop, rock, klassiek en zelfs folk. Met klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer en vooral Ruthless Queen is Kayak niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis. Met laatstgenoemde hitsingle en de met platina bekroonde elpee Phantom of the Night behaalde de band in 1979 het grootste commerciële succes.

De artistieke hoogtepunten in het bijna 40-jarige bestaan van Kayak zijn talrijk, getuige bijvoorbeeld de voor het theater bedoelde rock-opera Nostradamus - The Fate of Man uit 2005. Dat men ondanks diverse bezettingswisselingen vandaag de dag spreekt van een herkenbare Kayak-sound, geeft aan hoe sterk de eigen identiteit van de muziek was en nog steeds is.


---- --