Gemeente Sittard-Geleen



Grootste oktoberfeest van Nederland in Sittard-Geleen

Voorbereidingen volksfeest in volle gang

Sittard-Geleen, 19 oktober 2011 - Van 21 tot en met 26 oktober vindt in de binnnenstad van Sittard het grootste oktoberfeest van Nederland plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De eerste feestpaviljoens en kermisattracties zijn al opgebouwd. Aanstaande vrijdag start het volksfeest met de oktoberparade. De burgemeester slaat om 20.00 uur geheel volgens traditie het eerste oktobervat aan.

'Met trots kan ik u mededelen dat het grootste oktoberfeest van Nederland plaatsvindt in Sittard-Geleen', vertelt wethouder evenementen Yvonne Baetens. 'Met maar liefst 60 kermisattracties en drie grote feestpaviljoens met zo'n 60 live-acts is Sittard-Geleen zes dagen in de ban van het oktoberfeest.'

Parade

Vrijdag om 19.30 uur vormen mensen uitgedost in Lederhose en Dirndl samen met verlichte praalwagens, harmoniën, fanfares en artiesten als Dieter Koblenz de oktoberparade. Een schouwspel voor jong en oud in- en rondom de binnenstad van Sittard. De route vindt u op de website.

Traditie

Inmiddels zijn ook de speciale gasten bekend, die samen met burgemeester Sjraar Cox en wethouder Yvonne Baetens het eerste vat Brand Weizen zullen aanslaan. Niemand minder dan Joachim Wüst, president van de Keulse stadscarnavalsvereniging de Gross Kölner, diverse leden van deze club en de organisatie van de Köllsche Rosenmonntagszug zullen dit jaar de feesten openen.

Meer informatie over het programma, openingstijden en kaartverkoop vindt u op www.oktoberfeestsittard.nl. De kaartverkoop verloopt via de website en bij de volgende zaken: VVV Limburgwinkel Sittard, Music Machine, Hendriks Mode en Augustus van Neer.


---