Gemeente Sittard-Geleen



Grootste oktoberfeest van Nederland van start in Sittard

Sittard-Geleen, 21 oktober 2011 - Het oktoberfeest in Sittard is begonnen. De burgemeester sloeg op traditionele wijze het eerste biervat aan, ondersteund met de woorden 'Ozapft is!'.

Het Sittards oktoberfeest kenmerkt zich door een grote kermis met zo'n 60 attracties, inclusief Europa's hoogste, en drie grote feestpaviljoens met zo'n 60 live-acts verspreid over de zes dagen. In korte tijd is het feest uitgegroeid tot een waar volksfeest dat bezoekers trekt uit binnen- en buitenland.

Oktoberfeest-allure

In de geheel in Duitse stijl gestoken paviljoens is het zes dagen lang aanschuiven aan lange biertafels voor bier, 'Weißwein' en een halvemeter 'Bratwurst'. Ook de cafés in de binnenstad zijn gedecoreerd in oktoberstijl. Uitgedoste bezoekers zorgen voor de nodige Oktoberfest-allure, evenals artiesten die bij het Oktoberfest in München (Höner en Simmisamma) de tent plat spelen. Nederlandse artiesten die optreden zijn onder andere Nick en Simon en Giel Beelen.

Meer informatie over het programma, openingstijden en kaartverkoop vindt u op www.oktoberfeestsittard.nl. De kaartverkoop verloopt via de website en bij de volgende zaken: VVV Limburgwinkel, Music Machine, Hendriks Mode en Augustus van Neer.

---



Gemeente Sittard-Geleen