Unieke lacquerpaintings in hartje Bergen tijdens Kunst10daagse


Circle Art Next toont unieke lacquerpaintings uit Vietnam op de Kunst10daagse Bergen

BERGEN (NOORD-HOLLAND), 20111020 -- Vietnamese kunstenaars als Trinh Tuan, Phong en Cong Kim Hoa hebben een oude kunstvorm in een nieuwe eigentijdse context geplaatst. De traditionele lacquertechniek, die gebruikt werd voor kunstnijverheid en decoratieve producten, wordt nu toegepast op schilderijen, waardoor een nieuwe kunstvorm is gecreëerd. Hun kunstwerken zijn tijdens de Kunst10daagse 2011 te zien bij Bos & Craenenbergh Makelaars o.g. en Duin & Pedroli Financiële Dienstverlening aan de Breelaan 37 in het centrum van kunstdorp Bergen.

Circle Art Next toont naast deze unieke lacquerpaintings ook houtsnedes en realistische olieverven uit Azie. De Nederlandse kunstenaar Lei Hannen toont zijn raku gestookte beelden op het terras. In alle geselecteerde kunstwerken treft u het thema Kunst....Natuurlijk van de Kunst10daagse 2011 aan.

Kunstenaar Trinh Tuan is internationaal befaamd om zijn laquerpaintings. Hij is professor aan het Industrial Fine Art College in Hanoi. Hij exposeerde eerder zijn unieke lacquerpaintings in New York, Melbourne, Kopenhagen, Singapore, Bangkok en nu ook in Bergen. U ziet zijn verbeeldingskracht terug in cultuurhistorische laquerpaintings, welke hij met liefde voor de traditie heeft vorm gegeven.

Lei Hannen, beeldend kunstenaar uit Echt, is gefascineerd door kleine en grote gebeurtenissen uit de omgeving, maar vooral door de natuur, muziek en de mens. Zijn toepassing van keramiek is veelzijdig met gevoel voor compositie en vorm.

De Aziatische kunstenaar Chamnan Mesnukul kan minitieus details van alledaagse onderwerpen vastleggen op doek. Zijn werk behoort qua genre tot het fotorealisme. Zijn betrokkenheid en groot gevoel voor compositie en detail maken zijn kunstwerken tot meer dan een geschilderd onderwerp.

Naast deze kunstenaars kunt u ook de kleurrijke lacquerpaintings van Phong en Cong Kim Hoa bekijken. Evenals de olieverven van Toan en diverse houtsnedes van Vietnamese kunstenaars.

Vanaf vrijdag 21 oktober tot en met zondag 30 oktober toont Circle Art Next deze kunstcollectie op de Kunst10daagse in Bergen.

De Kunst10daagse Bergen
De Kunst10daagse in Bergen in Noord-Holland is het grootste, meerdaagse beeldende kunstevenement van Nederland met jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers gedurende tien dagen.

Circle Art Next nodigt u uit om deze expositie op de Kunst10daagse 2011 te komen bekijken vanaf vrijdag 21 oktober tot 30 oktober van 10.30 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom bij Bos & Craenenbergh Makelaars o.g. en Duin & Pedroli Financiële Dienstverlening aan de Breelaan 37 in hartje Bergen.

Over Circle Art Next
Karin Nikkessen & Arne Keuning zijn de initiatiefnemers achter Circle Art Next. Beide zijn liefhebbers van modere kunst. Al meer dan vijf jaar organiseren zij exposities op bijzondere locaties met kunstwerken van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

In 2010 deed Circle Art Next voor het eerst mee met de Kunst10daagse in Bergen en kreeg daar vele enthousiaste reacties en lovende recensies voor de getoonde kunstwerken. Ook in 2011 is Circle Art Next weer uitgenodigd voor dit vooraanstaande kunstevenement.

Tijdens beide weekeinden en op woensdag 26 oktober zijn Karin Nikkessen en Arne Keuning aanwezig om u te informeren over de kunstwerken, kunstenaars en de techniek van lacquerpaintings.

Volg Circle Art Next tijdens de Kunst10daagse
Lees meer over Circle Art Next op de website www.circle-art-next.nl of volg Circle Art Next op Twitter en/of Facebook. Via Twitter en Facebook zal regelmatig verslag worden gedaan van de Kunst10daagse 2011.