Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 6 september 2011

PERSBERICHT

EK baanwielrennen ruim 25 uur live bij Eurosport

De wielerfans die de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn (21 t/m 23 oktober) niet live kunnen bijwonen, hoeven weinig van het spektakel te missen. De Stichting Cycling Events Omnisport heeft overeenstemming bereikt met Eurosport over rechtstreekse uitzendingen gedurende het evenement.

In Eurosport heeft Stichting Cycling Events Omnisport, dat de organisatie van de EK met de Union Européene de Cyclisme (UEC) voor haar rekening neemt, een prima partner gevonden. De zender zal op zijn drie kanalen -Eurosport 1, Eurospport 2 en Eurosport Asia Pacific - gedurende ruim 25 uurr exclusief, live verslag doen van het toernooi. ,,Een prima zaak'', zegt evenementdirecteur Martin de Kok van Libéma Profcycling. ,,Eurosport heeft het grootste sportaanbod van alle in Europa beschikbare zenders. Als in je 59 landen bent te ontvangen en zo ruim 240 miljoen kijkers kunt bereiken, mag je wel spreken van een zeer brede spreiding. Voor een belangrijk evenement als de EK baanwielrennen, waarbij het behalve de titels en medailles ook om Olympische kwalificatiepunten gaat, is het natuurlijk fijn dat we zo'n breed publiek kunnen bedienen'', aldus De Kok.

Voor de drie wedstrijddagen zijn volop kaarten verkrijgbaar. De prijzen van de tickets variëren van ¤ 15,- tot ¤ 20-, per dag (midmiddag- en avondsessie). Ook zijn er passe-partouts beschikbaar. De goedkoopste kaart om drie dagen de EK te kunnen meemaken is ¤ 38,25, de prijs voor het duurste plaatsbbewijs is ¤ 51,-. De kaarten kunnen besteld worden via de website www.ekbaanwielrennen.nl.

EINDE PERSBERICHT