Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ook Nederlandse sprintploeg is weer 'thuis' in Omnisport

Terwijl de bondscoaches van de Nederlandse baanploeg net zijn begonnen met het samenstellen van het team dat van 21 tot en met 23 oktober 2011 meedoet aan de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn, draait de kaartverkoop al op volle toeren. Vandaag trainde de sprintgroep onder leiding van René Wolff voor de eerste keer op het Gelderse 'thuishonk', na een lange buitenlandse stage. Dat gebeurt de komende periode twee keer per week.

Opvallende afwezige was sprintster Willy Kanis. De 27-jarige renster van AA Drink/Leontien.nl ontbrak wegens een rugblessure. Maandag ging ze tijdens een training op Papendal door haar rug, een euvel dat Kanis ook dit voorjaar parten speelde vlak voor de wereldkampioenschappen in Omnisport. Ze begon destijds wel aan het toernooi, maar moest vroegtijdig de strijd staken. Kanis verwacht niet al te lang uit de roulatie te zijn.

,,In maart was niet onmiddellijk duidelijk wat er precies aan de hand was. Nu kon ik gelijk naar de manueel therapeut. Ik verwacht dat een dag rust voldoende zal zijn voor het herstel'', zei ze. ,,En dan toewerken naar de EK, een belangrijke eerste afspraak op de kalender richting Olympische Spelen. Het gaat er dan om dat je als land bij de beste vijf naties van Europa behoort. Met name de prestaties op de teamsprint zijn van groot belang. Lukt het ons voor dat onderdeel te plaatsen op de Spelen, dan ben je automatisch verzekerd van een startplek op de sprint en de keirin. Kortom, er staat best veel op het spel.''

Dat geldt natuurlijk voor alle disciplines. Tijdens de EK staan er zeven verschillende onderdelen op het programma: teamachtervolging, omnium, sprint, teamsprint, keirin, madison en puntenkoers. De eerste vijf nummers zijn Olympisch.

Voor de drie wedstrijddagen zijn nu nog voldoende kaarten verkrijgbaar. De prijzen van de tickets variëren van ¤ 15,- tot ¤ '¬ 20-, per dag (middag- en avondsessie). Ook zijn er passe-partouts beschikbaar. De goedkoopste kaart om drie dagen de EK te kunnen meemaken is ¤ 38,25, de prijs voor heet duurste plaatsbewijs is ¤ 51,-. De kaarten kunnen beesteld worden via de website www.ekbaanwielrennen.nl. Vanaf komende zaterdag, 17 september, is het ook mogelijk tickets te kopen bij de VVV-kantoren in Apeldoorn en omstreken, én in alle Primera winkels.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht