Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 6 september 2011

PERSBERICHT

Sir Chris Hoy begint Olympische aanloop in Omnisport Apeldoorn Apeldoorn, 5 oktober Zijn vorm is al groots, getuige de drie nationale titels die Sir Chris Hoy vorige week veroverde tijdens de Engelse baankampioenschappen. De viervoudig Olympisch- en tienvoudig wereldkampioen voert de Britse delegatie aan die van 21 tot met 23 oktober meedoet aan de Europese kampioenschappen in Omnisport Apeldoorn.

Met het optreden op de Gelderse piste zet het sprintfenomeen de lange aanloop in naar de Zomerspelen van Londen, waar de inmiddels 35-jarige coureur nog een keer als de grote gouddelver wil schitteren. Voor de EK is hij vol vertrouwen. ,,Als ik zie hoe goed het is gegaan tijdens de Engelse kampioenschappen, kan ik tevreden zijn. Dat geldt trouwens voor de gehele ploeg. Niemand is na de lange trainingsperiode die we achter de rug hebben superfris, en toch zijn de resultaten prima. We staan verder dan we dachten. We hebben nu nog enkele weken tot aan de Europese kampioenschappen. Je mag verwachten dat we in die periode nog wat beter worden, hetgeen straks dan duidelijk wordt in de uitslagen in Apeldoorn'', meent de levende legende van de baansport. Saillant detail: een jaar geleden ging Hoy tijdens de EK in Polen roemloos ten onder in het sprinttoernooi . De 18-jarige Felix English belandde met de minste kwalificatietijd bij de laatste zestien, maar klopte vervolgens Hoy, de man met de snelste tijd.

In Apeldoorn wordt Hoy, die vorig jaar tijdens de EK in Polen alleen brons won in de teamsprint, onder anderen vergezeld door Victoria Pendleton. De wereldkampioene sprint van Kopenhagen (2010) pikte een week terug haar dertigste titel mee, door de teamsprint te winnen. Het betekende de laatste in haar carrière, want na de Spelen in eigen land zal Pendleton haar loopbaan naar alle waarschijnlijkheid afsluiten. Voor alle EK-dagen zijn nog voldoende kaarten beschikbaar; variërend van zogenoemde NS-combikaarten - tickets die geldig zijn voor de trein (ongeacht waar vandaan in Nederland) en toegang verschaffen tot de wedstrijden - tot de toegangsbewijzen die er beschikbaar zijn via de Primera winkels en de VVV-kantoren in Apeldoorn en omstreken. Kaarten kunnen eveneens besteld worden via de website: www.ekbaanwielrennen.nl.

EINDE PERSBERICHT