Ingezonden persbericht


Willebrord de Winter 70 jaar jong

De kunstenaar Willebrord de Winter uit het Limburgse Kessel voelt zich zeventig jaar jong. Dat wil hij het publiek laten zien door het tonen van zijn laatste oeuvre. Bijna alles is vervaardigd in 2011. Te zien in kunsthuis De Bakkerij te Bergen (LB) van 21 oktober tot 7 november 2011.

Willebrord de Winter
Het werk van Willebrord de Winter kan worden getypeerd als levendig en fantasievol, geïnspireerd door het tekenen naar levend model, met aantrekkelijke (enigszins erotische) personages in vooral behaaglijke kleuren. Het werk is als "een windvlaag van verf in een uitbundig bloeiende tuin van de schilderkunst", schreef de recensent Dr. Hans Sizoo in de catalogus voor een tentoonstelling in Duitsland. Vanaf 2003 wordt het tweedimensionale werk gecompleteerd met ruimtelijk werk.

Vrienden
Er zijn ook kunstwerken van zeven vrienden betrokken. Vriendschappen die al begonnen zijn in 1971 en die tot op heden voortduren. De expositie omvat schilderijen, etsen, zeefdrukken, grote en kleinere sculpturen van brons en keramiek. De extra deelname van de kunstenaarsvrienden maakt het tot een unieke gebeurtenis, omdat veel artistiek werk in een bijzondere context kan worden gezien.

Kunsthuis De Bakkerij is geopend op vrijdag 14.00 - 18.00 uur en in het weekend 11.00 - 18.00 uur, Kerkstraat 1a, 5854 AJ Bergen (LB). Meer informatie op de site: www.bakkerijbergen.nl