Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 14-10-2011

TOOTS THIELEMANS EN KARIN BLOEMEN SCHITTEREN OP
GOUDEN TELEVIZIER-RING GALA 2011

Tijdens het 46ste Gouden Televizier-Ring Gala zal uitgebreid stil worden gestaan bij het overlijden van twee televisie iconen: Willem Duys en Johnny Kraaijkamp sr. Toots Thielemans zal een speciaal lied spelen voor zijn overleden vriend Willem Duys. De musicus stond samen met Duys in 1961 voor het eerst op een podium tijdens het beroemde Grand Gala Du Disque waarna een bijzondere vriendschap ontstond.

Karin Bloemen werkt samen met producers en componisten Fluitsma en Van Tijn aan een medley van de mooiste en leukste nummers van Johhnny Kraaijkamp sr. Het moet een groot feest der herkenning worden. De twee bijzondere optredens beloven een uniek televisiemoment in de show te worden.

Voorafgaand aan het gala presenteert Art Rooijakkers de Gouden Loper Show waarin hij live verslag doet op de gouden loper en de genomineerden het hemd van het lijf vraagt. Daarna begint de anderhalf uur durende liveshow waarin de kijker bepaalt welk van de drie genomineerde programma's de felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2011 verdient. Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekend gemaakt: Wie is de Mol?, The Voice of Holland en Voetbal International zijn in de race.

Het gala van het jaar staat in het teken van zestig jaar televisie. De AVRO is erin geslaagd om menig tv icoon te strikken voor de show. Het wordt een nostalgische avond waar op originele wijze wordt stilgestaan bij de roemrijke televisiegeschiedenis.

Gouden Loper Show: 21 oktober 19.55 uur Nederland 1 Gouden Televizier-Ring 21 oktober 20.30 uur op Nederland 1

televizierring.avro.nl