Politie Twente

Eigenaar aanhanger gezocht
Enschede
Team Enschede-Oost van Politie Twente is op zoek naar de eigenaar van een aanhangwagen die op dinsdag 11 oktober op de Cheribonstraat werd aangetroffen.

De politie kreeg dinsdag 11 oktober omstreeks 20.45 uur melding dat de aanhangwagen tegen een geparkeerde auto was gebotst. Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de aanhanger nog steeds tegen de geparkeerde auto. De politie betwijfeld dan ook of de aanhanger achter een auto had gezeten ten tijde van de botsing. Het is ook goed mogelijk dat de aanhangwagen tegen de auto gebotst doordat iemand de aanhanger heeft verplaatst. Buurtbewoners meldden dat de aanhangwagen al enige tijd op de hoek Cheribonstraat / J.J. van Deinselaan had gestaan. De aanhangwagen is niet voorzien van een kentekenplaat.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de aanhangwagen zodat deze weer in het bezit kan worden gesteld van de aanhangwagen. De eigenaar of mensen die weten van wie de aanhangwagen kan zijn worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Enschede-Oost. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. (2011099492)

Drie mannen aangehouden voor bezit inbrekerswerktuig Lattrop Breklenkamp
Een 22-jarige man uit Soesterberg, een 31-jarige man uit Zeist en een 36-jarige man uit Almere werden vrijdag 21 oktober aangehouden voor bezit van inbrekerswerktuig.

Vrijdagmorgen 21 oktober omstreeks 03.00 uur zag een oplettende inwoner van Lattrop Breklenkamp een busje met geblindeerde ramen stilstaan op de Disseroltweg. Vanuit twee kanten kwamen onbekende mannen naar het busje lopen, stapten in waarna het busje in de richting van Denekamp weg reed. De getuige schakelde direct de politie in. Op de Scandinavieroute in Denekamp zagen de agenten het busje rijden. Hierop werden de inzittenden gecontroleerd. In de bus troffen de agenten inbrekerswerktuig aan. De mannen konden zich niet legitimeren en hadden bij navraag diverse antecedenten op gebied van diefstal. Hierop werd het drietal aangehouden voor bezit van inbrekerswerktuig. (2011099846)

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding Losser
Een 33-jarige man uit De Lutte raakte vrijdag 21 oktober gewond bij een eenzijdige aanrijding in losser.

Vrijdagmorgen 21 oktober omstreeks 05.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Lutterstraat in losser. Een 33-jarige automobilist uit De Lutte reed over de Lutterstraat, komende vanuit De Lutte. De automobilist verklaarde uit te wijken voor een overstekend dier en belandde in de naast gelegen sloot. De 33-jarige bestuurder raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011099862)

Bejaarde voetganger gewond bij aanrijding Beuningen
Een 90-jarige man uit Beuningen raakte donderdag 20 oktober gewond bij een aanrijding in Beuningen.

Donderdagavond 20 oktober omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oude Dijk in Beuningen. Een 56-jarige automobilist uit Beuningen reed over de Oude Dijk, gaande in de richting van de Denekamp. Toen de 56-jarige moest uitwijken voor een tegenligger hoorde hij plotseling een klap tegen zijn autospiegel. Daar bleek dat een 90-jarige man uit Beuningen langs de weg te hebben gelopen. De 90-jarige werd niet opgemerkt omdat het volledig donker was en de man geen verlichting of reflecterende kleding droeg. De bejaarde wandelaar was gewond geraakt en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011099786)

Motor gestolen, politie zoekt getuigen Hengelo
Donderdagmorgen 20 oktober deed een 29-jarige man uit Hengelo een vervelende ontdekking. In de nacht van woensdag 19 oktober op donderdag 20 oktober bleek zijn motor te zijn gestolen. De motor, een zwarte Honda CBR 1000 RR met het kenteken MZ-Jl-69, bleek vanuit de tuin aan de Turnhoutstraat in Hengelo te zijn gestolen. De motor moet zijn weggedragen omdat een velg gedemonteerd was in verband met een kettingslot.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar de motor nu is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011099558)

Rijbewijs ingevorderd
Nijverdal
Een 49-jarige automobilist uit Hellendoorn raakte vrijdag 21 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Donderdag 20 oktober omstreeks 23.00 uur wilden surveillerende agenten, op de G. van der Muelenweg in Nijverdal, een bestuurder van een auto controleren. Tijdens het openen van het portierraam kwam de agenten een alcohollucht tegemoet. De bestuurder moest zijn voertuig hierop aan de kant zetten. In plaats hiervan ging de bestuurder er vandoor. Daarbij werden zeer hoge snelheden gehaald en nam de 49-jarige bestuurder op de Sternbachlaan de rotonde aan de verkeerde kant. Op de Reggeweg wisten de agenten de automobilist te laten stoppen. Omdat het vermoeden bestond dat de man alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man werkte niet mee aan een ademanalyse op het bureau waarna door een GGD-arts een bloedproef werd afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2011099810)

Fietsster gewond bij aanrijding Rijssen
En 22-jarige fietsster uit Borne raakte donderdag 20 oktober gewond bij een aanrijding in Rijssen.

Donderdag 20 oktober omstreeks 13.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Nijverheidsstraat in Rijssen. Een 22-jarige fietsster uit Borne fietste over de fietsstrook op de Nijverheidsstraat, gaande in de richting van de Morsweg. Vanaf een perceel reed op dat moment een 26-jarige Poolse bestuurder van een bestelbus achterwaarts de rijbaan op. Vermoedelijk zag deze Poolse bestuurder de fietsster over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 22-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011099666)

Snelheidscontrole
Holten
Naar aanleiding van klachten is gebleken dat er te hard wordt gereden op de Landmansweg. Op de Landmansweg geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Het Verkeershandhavingsteam van Politie Twente heeft op donderdag 20 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal zijn 65 automobilisten gecontroleerd. Elf bestuurders krijgen een proces-verbaal thuis. Van drie bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Een 28-jarige Rijssense automobiliste behaalde een snelheid van 116 km/u, een 28-jarige bestuurder uit Rijssen reed 118 km/u en een 41-jarige bestuurder uit Rijssen reed 121 km/u. (2011099747)

Winkeldief ook verdacht van oplichting Enschede
Donderdagavond 20 oktober is omstreeks 19.30 uur een 34-jarige man (zonder vaste woon of verblijfplaats) op heterdaad betrapt tijdens diefstal van parfum uit een warenhuis aan het HJ van Heekplein en overgedragen aan de politie. Bij onderzoek aan het bureau bleek de 34-jarige nog gesignaleerd te staan als verdachte van oplichting van een 40-jarige Enschedeër, die hiervan op 13 oktober aangifte deed. Hij is voor verhoor in verzekering gesteld. (2011099755/97433)

Controle jeugd
Delden
Naar aanleiding van klachten van overlast en vernielingen door hangjongeren aan de Langstraat en Stationsweg heeft Politie Twente, team Hof van Twente, sinds begin oktober, extra controles gehouden. Een zestal jongens uit Delden in de leeftijd variërend tussen 15 en 18 jaar zijn verantwoordelijk voor diverse vernielingen. Zij zijn gehoord en zullen de kosten vergoeden. Tevens zullen zij bij Halt worden aangemeld. De ouders zijn op de hoogte gesteld.

Politie Twente, team Hof van Twente zal de controles voortzetten en vraagt bewoners overlast en vernielingen te blijven melden. (2011098251/96412/900300)

Rijssenaar ook verdacht van babbeltrucs in Twente Twente
Een 51-jarige Rijssenaar is op dinsdagmiddag 6 september jl. aangehouden door regiopolitie IJsselland op verdenking van oplichting van een Deventenaar. Uit nader onderzoek dat door regiopolitie IJsselland en regiopolitie Twente is gedaan, is gebleken dat de 51-jarige man verdacht wordt van meerdere babbeltrucs in Twente tussen februari en september 2011. De man heeft in onder andere Rijssen, Wierden, Almelo, Hengelo en Enschede voornamelijk oudere mensen opgelicht door aan te bellen, een zielig verhaal te houden en zo geld afhandig te maken. De man is in voorlopige hechtenis gesteld en zal zich in december voor de rechter moeten verantwoorden. (2011074559)

Hieronder het eerder door regiopolitie IJsselland verzonden persbericht: Man aangehouden voor oplichting Deventer - Een 50-jarige inwoner van Rijssen werd op dinsdagmiddag 6 september aangehouden op het station. De man wordt er van verdacht een Deventenaar te hebben opgelicht. De verdachte belde rond 15.15 uur aan bij de woning van het slachtoffer aan de Zwolseweg. De man hield een zielig verhaal over zijn vrouw die in het ziekenhuis in Amsterdam lag en dat hij geen geld had om benzine te kopen en haar daardoor niet kon bezoeken. Hierop gaf de Deventenaar de man geld mee waarop de man weer vertrok. Omdat het hard regende, gaf het slachtoffer de man ook zijn paraplu mee. Omdat het slachtoffer het verhaal achteraf toch niet vertrouwde, belde deze hierna de politie. Hierop kon de man uit Rijssen korte tijd later op basis van zijn signalement worden aangehouden op het station. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen de man opgemaakt. De politie roept mensen die ook door de man zijn opgelicht op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. (2011078508)

Politie vraagt slachtoffer diefstal fiets zich te melden Wierden
Tijdens surveillancedienst op vrijdagnacht 21 oktober werden agenten om 03.45 uur op de Haven Noordzijde aangesproken door een meisje die vertelt dat ze haar fiets onderbedreiging heeft moeten afgeven aan een onbekende man. Het meisje belooft aangifte te gaan doen en samen met haar vrienden vervolgt ze haar weg. De agenten zoeken de omgeving af naar de man, die op een zwarte oma fiets moet fietsen. Omstreeks 04.00 uur wordt de man, een 30-jarige Zwollernaar, met een zwarte oma fiets aangetroffen op de Almelosestraat in Wierden, na melding van een verdachte situatie. Omdat hij aan de omschrijving voldoet wordt hij voor onderzoek overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Tot nu toe heeft het meisje echter geen aangifte gedaan. Om het onderzoek af te ronden en de fiets terug te geven, wordt het meisje verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente 0900-8844. (2011099840/99858)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

21 oktober 2011
053-4555588

---- --