Gemeente Sittard-Geleen


Studenten UIT-pas nu ook voor alle studenten uit Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 21 oktober 2011- De gemeente Sittard-Geleen heeft aan het begin van dit studiejaar 11.000 studenten UIT-passen verstrekt onder alle HBO en MBO studenten die in Sittard-Geleen studeren. Bij wijze van proef kunnen nu ook studenten uit Sittard-Geleen die elders studeren de studenten UIT-pas aanvragen bij de gemeente. 'Ook studenten uit onze stad die elders studeren, maar hier wel nog wonen of in het weekend terug naar toe komen willen we de kortingspas aanbieden', licht wethouder jongeren en onderwijs Berry van Rijswijk toe. 'Het doel van de studenten UIT-pas, het binden van jongeren aan Sittard-Geleen, wordt met het bedienen van deze nieuwe doelgroep kracht bijgezet.'

De studenten-UITpas wordt sinds 2009 verspreid onder alle studenten die in Sittard-Geleen zijn ingeschreven. Was de eerste editie van de pas nog alleen voor leerlingen van Fontys Hogeschool en Hogeschool Zuyd, vanaf dit studiejaar werd de kortingspas vanwege het succes onder alle leerlingen van het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in Sittard-Geleen verspreid. Nu kunnen bij wijze van proef dus ook studenten uit onze stad die elders studeren de kortingspas aanvragen. 'Aangezien de UIT-pas bijdraagt aan het binden van jongeren aan de stad en het feit dat een actief studentenklimaat bijdraagt aan de stedelijke dynamiek van de stad, heeft het college besloten de UIT-pas bij wijze van proef de komende maanden ook te verstrekken aan studenten uit Sittard-Geleen die elders studeren' geeft wethouder Berry van Rijswijk aan. Het uiteindelijke aantal aanvragen wordt meegenomen in de evaluatie van de studenten UIT-pas die in 2012 zal plaatsvinden. Studenten uit Sittard-Geleen die de s tudenten UIT-pas willen aanvragen kunnen dit doen door een e-mail te sturen naar studentenuitpas@sittard-geleen.nl. Vermeld daarin je naam, adres en de opleiding die je volgt en je ontvangt de UIT-pas thuis.

Deelnemers aan de studenten-UITpas 2011-2012 zijn onder andere horeca, culturele instellingen, sportvoorzieningen en winkels in Sittard-Geleen. Ook krijgen studenten kortingen op evenementen zoals het Oktoberfeest en Groove Garden in onze gemeente. Een compleet overzicht van alle deelnemers en meer informatie over de studenten-UITpas en de kortingsacties van deze maand zijn te vinden op www.sittard-geleen.nl/studentenuitpas.