Ingezonden persbericht


Persbericht:
Deltics en Your Fiber bundelen de krachten

Hengelo - 21 oktober 2011. IT-infrastuctuur specialist Deltics en glasvezelnetwerk aanbieder Your Fiber hebben hun bestaande relatie omgezet in een strategische samenwerking. Beta Holding, waar onder andere Deltics en Betagraphics onderdeel van uitmaken, heeft een aandeel verworven in Your Fiber. Het is de bedoeling om met deze bundeling van krachten de relaties van beide partijen een complete range van IT producten en diensten aan te bieden. Van (glasvezel)netwerk, datamanagement, virtualisatie tot en met applicatie distributie.

Synergievoordelen
Deltics en Your Fiber werken al lange tijd succesvol samen aan grote WDM projecten en hebben besloten om deze samenwerking verder te intensiveren. Deltics en Your Fiber zullen hierbij als zelfstandige entiteiten in de markt blijven opereren. De samenwerking richt zich voornamelijk op het gecombineerd aanbieden van IT oplossingen aan bedrijven in Nederland. De klant heeft hierdoor het gemak van een single-point-of-contact, met de kennis en expertise van beide bedrijven gebundeld. Op deze manier zullen Deltics en Your Fiber haar klanten optimaal ontzorgen, door een zo compleet mogelijk pakket aan IT producten en diensten aan te bieden. Beide partijen kunnen nu gebruik maken van de monitoring- en beheercapaciteit via het Network Operating Center dat 24x7 beschikbaar is, een team van 60 IT specialisten en ruim 25 jaar bewezen IT ervaring.

Eric van Otten, Algemeen Directeur van Deltics
Vanuit Deltics willen wij onze klanten geheel ontzorgen op het gebied van netwerk en datacenter oplossingen. Onze klanten stellen ons steeds vaker de vraag of wij hen ook kunnen helpen met het verkrijgen van voldoende bandbreedte tussen vestigingen via glasvezelnetwerken. Wij zien deze vraag naar extra bandbreedte sterk toenemen, doordat bedrijven steeds vaker overstappen op cloud computing en grotere hoeveelheden data versturen tussen vestigingen. Bedrijven zijn nu vaak afhankelijk van dure huurlijnen en zien voordelen in de flexibiliteit en veel lagere kosten van eigen glasvezelnetwerken. Wij spelen met Your Fiber in op deze vraag, door grotere databandbreedtes mogelijk te maken voor klanten via eigen glasvezelnetwerk oplossingen en diensten. Wij kunnen nu direct de aanleg van verbindingen verzorgen en onze klanten aansluiten op een netwerk met landelijke dekking, op cloudoplossingen en datacenters. Wij kijken ernaar uit om onze klanten de voordelen van deze samenwerking te late n ervaren.

Herbert ter Morsche, Algemeen Directeur van Your Fiber Your Fiber is een onafhankelijke Transport Virtual Network Operator (TVNO). Wij leveren snelle verbindingen over glasvezel aan bedrijven en instellingen. Middels deze strategische samenwerking willen we de continuïteit van Telecom en IT dienstverlening waarborgen. Om optimaal te kunnen opereren zal Your Fiber zich per 1 november vestigen in het pand van Deltics te Hengelo. Ons doel is om binnen twee jaar de belangrijkste Transport Virtual Network Operator te worden in Nederland. Wij zijn daarom verheugd deze samenwerking aan te gaan en zien veel kansen en mogelijkheden om samen verder te groeien.


---