Camper van het jaar 2012: Carthago C-Tourer


Persbericht
Utrecht, 21 oktober 2011

De Carthago C-Tourer van de Duitste firma Carthago is tot 'Camper van het Jaar 2012' verkozen. De vakjury roemt de opvallende strakke bouwwijze van deze houtvrije camper en de innovatieve ideeën voor ruimtebesparing. De consument krijgt met de C-Tourermodellen veel waar voor z'n geld, aldus de vakjury. De bekendmaking van de winnende camper vond plaats op de eerste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 oktober wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Carthago brengt de C-Tourer als integraal, halfintegraal en halfintegraal t-plus met volop nieuwe ideeën zoals het dwars geplaatste tweezijdig vrijstaande bed in indeling 142QB. Ook nieuw zijn de zelf ontwikkelde vergroting van de koelkast in indeling 143 en de 'in een bed verstopte' keukenuitbreiding.

De camper heeft strakke aluminium sandwichpanelen voor de wanden, de vloer en het dak, met op het dak aan de buitenzijde hagelbestendig polyester. Alles is houtvrij, zonder schroeven verbonden aan aluminium profielen. Het aluminium in het interieur zit verstopt achter geluidabsorberende zachte wandafwerking. In de winter zorgt de 'klimaatvloer', een holle bodemruimte voor verwarming en installaties, voor extra comfort. Met name in de in Nederland populaire halfintegraal tot 3,5 ton is het laadvermogen ruim voldoende.

De toekenning van de vakjuryprijs 'Camper van het Jaar 2012' is een initiatief van ANWB / Kampeer & Caravan Kampioen. In de verkiezing weegt de jury alle campermodellen mee die in dat jaar nieuw of (sterk) vernieuwd zijn.

De vakjury bestaat uit:
* Wim de Roos, ANWB Kampeer en Caravan Kampioen (Voorzitter)
* Niek Schenk, Algemeen Dagblad
* Kees Witvliet, Freelance camperjournalist (CamperCake)

Eerdere Campers van het Jaar:
2011 LMC Explorer I 698 G
2010 Chausson Welcome Sweet
2009 Dethleffs Globeline T6813
2008 Hobby Van Exclusive

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions