Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

21 oktober 2011, Utrecht

-----

Stemverklaring over akkoord Cao Betonproducten

De leden van CNV Vakmensen stemden in met het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe Cao Betonproducten. Daarmee was echter meteen alles gezegd. Het was een keuze tussen een afwijzen, omdat het eindbod inhoudelijk niets te maken heeft met een volwassen arbeidsvoorwaardenbeleid of toch akkoord gaan, omdat acties in deze sector nu onverantwoord zouden zijn.

Bestuurder Arthur Bot van CNV Vakmensen licht de situatie toe: 'Al jaren gaan de mensen er in deze sector op achteruit, zijn de arbeidsomstandigheden ongezond, is er weinig perspectief, werken er veel uitzendkrachten en buitenlanders die geen Nederlands spreken, is er een hoog ziekteverzuim en een sterke concurrentie en ga zo maar door. Het is de vraag waar voortzetting van dit beleid toe leidt. Ik heb daar geen goed gevoel bij.'

CNV Vakmensen heeft er echter, samen met De Unie, voor gekozen om toch voor de nieuwe cao te tekenen. In een open brief geven zij een soort stemverklaring af, waarin staat, dat zij vakbondsacties nu niet verantwoord achten, maar dat er in de toekomst wel degelijk verbeteringen moeten komen op het gebied van arbeidsomstandigheden en modernisering van het arbeidsvoorwaardenbeleid, vooral waar het gaat om een levensfasebewust personeelsbeleid.

Bot: 'Op deze manier is deze stemverklaring te beschouwen als een prelude op het volgende cao-overleg.'




Ingezonden persbericht