Persbericht

AutoScout24 presenteert tiende Internet Auto Award 'Elektrische auto's' nieuwe categorie voor grootste publieksprijs in automobielindustrie

Vianen, 21 oktober 2011 -Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de grootste publieksprijs in de automobielindustrie, de Internet Auto Award van AutoScout24. Europese internetters worden opgeroepen om voor 13 januari 2012 hun stem uit te brengen op hun meest favoriete auto in diverse categorieën via www.internetautoaward.nl. Deelnemers maken hiermee kans op twee topklasse auto's: een Opel Ampera en een Mercedes-Benz B-Klasse SportsTourer.

2011 is een jubileumjaar voor de automobielindustrie: dit jaar bestaat de auto 125 jaar. In dit illustere jaar presenteert AutoScout24 ook een jubileum: de tiende editie van de Internet Auto Award. Deze award van AutoScout24 is de grootste, jaarlijkse online publieksverkiezing in de Europese automobielindustrie.

Net als voorgaande jaren kan er gestemd worden in de categorieën Coupés en Sportwagens, Cabrio's, SUV en Offroad, MPV's, Luxe klasse, Hogere middenklasse, Middenklasse, Compacte auto's en Kleine auto's. Daarnaast is er dit jaar ook een nieuwe categorie, die van Elektrische auto's, waarbij AutoScout24-gebruikers kunnen stemmen op de beste innovaties. De afgelopen jaren brachten tot 300.000 Europeanen per editie hun stem uit. Het team van AutoScout24 grijpt de online wedstrijd ook aan om auto's in twee bijzondere categorieën - The Environment en The Future - in het zonnetje te zetten. AutoScout24 doet dit, omdat het bedrijf van mening is dat de branche-ontwikkelingen rondom de milieuvriendelijke auto en de auto van de toekomst meer aandacht verdienen.

De winnaars in iedere categorie mogen een CAROLINA-beeldje in ontvangst nemen. De prijsuitreiking vindt plaatst tijdens de Geneva Motor Show 2012 van 8 tot en met 18 maart 2012.

"Als Europa's nummer één online automarkt, zijn we erg benieuwd welke modellen onze gebruikers in de verschillende landen dit jaar kiezen", zegt Jurgen Vugts, algemeen directeur bij AutoScout24 Nederland. "De CAROLINA is een echte publieksprijs en is enorm populair bij autofabrikanten en dealers."

Er kan van 21 oktober 2011 tot 13 januari 2012 gestemd worden voor de Internet Auto Awards. Meer informatie is te vinden via: www.internetautoaward.nl.