Politie Zeeland


---

1709-2011 Bewakingsbeelden bij brandstichting Sint Jansteen

Politie Zeeland is op zoek naar getuigen die zichzelf of iemand anders herkennen op bewakingsbeelden. De beelden zijn kort voor een brand in de Brouwerijstraat in Sint Jansteen opgenomen. De filmbeelden zijn te zien op de website HVZeeland.nl. De politie vermoedt dat de personen die op de beelden zijn te zien waarschijnlijk getuige zijn geweest van de brandstichting op 20 augustus jl. Die avond vond het muziekfestival Mart Rock in Sint Jansteen plaats.

Het afgelopen jaar vonden in Sint Jansteen (gemeente Hulst) ruim 40 branden plaats. Uit politieonderzoek is gebleken dat zeker 18 branden zijn aangestoken. De branden woedden vooral in bijgebouwtjes, zoals tuinhuisjes en aanbouwen van woningen. De brandstichtingen vinden meestal in de weekenden plaats. Het lijkt erop dat de branden steeds meer gevaar opleveren. Tot nu toe zijn er gelukkig nog geen slachtoffers gevallen.

De bewakingsbeelden zijn enkele minuten voor de brand opgenomen. De brand in de Brouwerijstraat vond plaats op zaterdag 20 augustus jl. tegen 23.00 uur. Door de snelle inzet van de brandweer kon uitbreiding van de brand naar de woning worden voorkomen. Drie kwartier later was de brand onder controle.


Onderzoeksvragen
Het onderzoek naar de serie brandstichtingen is in volle gang. De politie heeft de volgende vragen:

- Herken jij jezelf naar aanleiding van de camerabeelden of het signalement?

- Herken jij iemand van de camerabeelden of van de omschrijving van het signalement?

- Heb jij informatie die misschien kan bijdragen tot het oplossen van deze of een van de andere branden in Sint Jansteen?


Getuigen

Heeft u informatie meld u dan op het politiebureau in Hulst of bel naar 0900-8844.

Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-48492242. Bij de CIE is uw anonimiteit gewaarborgd.

Indien getuigen niet met de politie willen praten, dan kunnen ze contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

---- --