Gemeente Maastricht

Maastricht zoekt vrijwilligers voor de Vrijwilligersprijs

21 oktober 2011

De gemeente Maastricht roept haar inwoners op om vrijwilligers aan te melden voor de vrijwilligersprijs. Dit kan ook dit jaar weer door een videoboodschap in te spreken in een tot helikopter omgebouwde caravan, die de komende weken op verschillende plekken in Maastricht komt te staan. De gemeente Maastricht wil zo op een niet alledaagse wijze het vrijwilligerswerk in Maastricht onder de aandacht brengen.

In deze caravan, omgebouwd tot helikopter, kunnen Maastrichtenaren van 10.00 tot 15.00 uur hun favoriete Maastrichtse vrijwilliger, organisatie of bedrijf aanmelden voor de Vrijwilligersprijs Maastricht. Aanmelden kan door het invullen van een formulier. Deze aanmelding kan versterkt worden door in de helikopter een videoboodschap in te spreken. De filmpjes zijn 24 uur na de opnamen te zien op www.maastrichtdoet.com. Tevens is het mogelijk om via deze website tot 31 december vrijwilligers online aan te melden voor de Vrijwilligersprijs.

Er zijn verschillende categorieën waarin de vrijwilligersprijs wordt uitgereikt: man, vrouw, junior (tot 23 jr.), vrijwilligersorganisatie en bedrijf. Uit alle inzendingen zal de jury per categorie drie genomineerden voordragen. De winnaars worden op 17 maart 2012 bekend gemaakt door burgemeester Hoes en wethouder Damsma tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis.

De helikopter staat de komende tijd op de volgende plaatsen:
* zaterdag 29 oktober: Shopping Centre de Heeg
* zaterdag 5 november: Winkelcentrum Scharn (voor de AH)
* woensdag 9 november: Markt (op het vispleintje)
* zaterdag 12 november: Winkelcentrum Amby (voor de Plus)
* maandag 14 november: Porta Mosana College (locatie Oude Molenweg)
* dinsdag 15 november: Bonnefantencollege (locatie Tongerseweg)
* zaterdag 19 november: Winkelcentrum Daalhof (bij de bushalte)