Sprookjesfestival Arnhem 22 tm 30 oktober

Persbericht van Hagen Events B.V.

Grote en KLEINE of piepkleine grootse sprookjes zien het daglicht in Arnhem, de sprookjeshoofdstad van Nederland, alweer voor het vierde jaar. In de herfstvakantie, van zaterdag 22 t/m zondag 30 oktober 2011, staat 'groot en KLEIN' op het programma, voor alle grote kinderen en kleine mensen.
In de omgeving van Arnhem is ook veel sprookjesachtigs te beleven. Sprookjesfiguren nemen je aan de hand naar theater, muziek, vertelkunst, film, workshops en beeldende kunst. Zaterdag 22 oktober vindt om 12.00 uur de opening plaats in Musis Park in Arnhem.

9 dagen lang staat een groot gebied in Gelderland in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is de Stadsregio Arnhem Nijmegen in de provincie Gelderland de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.
Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue tijdens het 9 dagen durende Sprookjesfestival in het theater, op school, op straat en in de wijken.
'Groot en KLEIN' is het thema voor 2011 en dat is op vele manieren in te vullen. Hele grote verhalen op kleine plekjes, hele kleine sprookjes in een grootse voorstelling.

Opening
Zaterdag 22 oktober vindt om 12.00 uur de grote opening plaats. Prinses Arnerijntje heet een nieuw vriendje, het vliegende sprookjeshondje. We vragen alle kinderen om samen met hun hondje, cavia, poes of kuffel het hondje uit te laten. Verzamelen bij de grote dikke boom in Musis Park. Er zijn ook een heleboel sprookjesfiguren uitgenodigd, dus het wordt weer gezellig!

Openingsvoorstelling De Dag- en Nachtegaal
Andersen schreef het sprookje over de Chinese Nachtegaal die zo mooi zingt dat iedereen aan het hof ervan ontroerd raakt. De Keizer krijgt op een dag een mechanische Nachtegaal cadeau, die op commando zijn wijsjes zingt. De echte vogel raakt hierdoor op de achtergrond en verdwijnt stilletjes uit het paleis.
Maar de keizer wordt heel erg ziek en de mechanische vogel is kapot. Het enige dat hem redden kan is de zang van de echte Nachtegaal, maar die is verdwenen. Na een lange zoektocht vindt men de Nachtegaal diep in het bos en als deze voor de keizer zingt, wordt hij weer beter. Eind goed al goed.
Kees van Kooten schreef en vertelt het verhaal, begeleid door musici van Het Gelders Orkest. Tekenaar Gerard de Bruyne maakt live tekeningen bij het geheel.
Zaterdag 22 oktober om 13.30 uur in Musis Sacrum

Het merendeel van de grote en kleine culturele instellingen verleent zijn medewerking en presenteren een mooi programma. Zoals Hotel Haarhuis, Posttheater, Schouwburg Arnhem, Openluchtmuseum, Burgers Zoo, Bezoekerscentrum Sonsbeek, Bibliotheek, Focus Filmtheater, Musis Sacrum, Museum voor Moderne Kunst, Historisch Museum, Kasteel Zypendaal, ToArt, horecagelegenheden en vele plekken in de binnenstad van Arnhem, Huis van Puck, Historische Kelders, Introdans, Mahler, Steile Tuin, Circus Poehaa, VenD, Waalse Kerk, Selexysz, Stal Mansour, Arnhems Meisje, Dudok, Rijnhal...en nog meer.

Het Sprookjesfestival is voor jong en oud, cultuurliefhebber, filmliefhebber, theatergek, museumfiel en voor en iedereen met een grote (of kleine) fantasie.

www.sprookjesfestival.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.sprookjesfestival.nl



Razende Robot Reporter