Syntens

Van 22 tot en met 30 oktober staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week. Onder de noemer DDW Business wordt er een aantal activiteiten georganiseerd, speciaal voor ondernemers. Zij krijgen de gelegenheid om ontwerpers, overheden en kennisinstellingen te ontmoeten in een programma boordevol lezingen, workshops en exposities. Dit alles met als doel de ondernemer te overtuigen van de toegevoegde waarde van design.

Centraal in dit programma staan de D-Days, van dinsdag 25 oktober tot en met donderdag 27 oktober, die bol staan van actuele themaâs als duurzaamheid, nieuwe materialen, energie, slim wonen en werken, mobiliteit en food.

Het programma ziet er op deze dagen als volgt uit:

09.30u D-Days Welcome
Ontvangst die alle zintuigen prikkelt.

10.00 -12.00u Design Coffees
Keynote speakers over hun business en design met veel ruimte voor interactie. Elke dag een ander thema:
Â
Dinsdag 25 oktober: Free! Future of working, living, learning Thomas Rau, Rau Architecten (NL)- Gijs Nooteboom, Veldhoen&Company (NL) - Liz Muller, Starbucks (USA)

Woensdag 26 oktober: Move! Future of mobility and space Athanasios Tubidis, Peugeot (F) - Adam Tasi, Smart Nose (NL)- Jasmijn Rijcken, Van Moof Bikes (NL)

Donderdag 27 oktober: Live! Happy and Healthy living Meiny Prins, Priva (NL)- Koen Olthuys, Waterstudio (NL) - Josep Cong ost, Roca Innovation Lab (ES)

12.00 - 14.00u Design Tables
Ontmoeting en debat tijdens een lunch met de sprekers.

14.00 - 16.00u Design Tours
Excursies naar Design Factory, of zelf op stap met thematische rondleidingen over de DDW.

14.00 â 16.00u Diverse workshops en inspiratiesessies In samenwerking met o.a. Dialogues House van ABN AMRO, Cradle2Cradle Café, Automotive Technology Centre en World Trade Centre.

14.00 - 16.00u Mini Design Pressure Cookers(TM) 14.00 â 17.00u Speed Design Sessions
In het kader van het project MKB Design.Brabant organiseert Syntens Innovatiecentrum met ontwerpers Mini Design Pressure Cookers(TM) en supersnelle designsessies in interactieve settings.

17.00 - 19.30u Drinks at the BLOB, Nieuwe Emmasingel 12-14 Terugblik op de dag, en alle tijd voor ontmoetingen

Kijk voor het totale programma van DDW Business en aanmelden op de website van de DDW. De prijs voor het totale dagprogramma, inclusief lunch is ⬠45,- exclusief BTW per persoon. Het is ook mogelijk aan een aantal onderdelen van het programma deel te nemen.

Design in uitvoering
In de stand van het project MKB Design.Brabant in hal 4 van het Klokgebouw, is live âDesign in Uitvoeringâ bij te wonen. Op de D-Days presenteert Syntens Innovatiecentrum mini Design Pressure Cookers(TM) van 14.00 â 16.00 uur. Teams van ondernemers en ontwerpers gaan dan aan de slag met een concrete ontwerpvraag in een heuse designshow. Telkens laten twee koppels ten overstaan van het publiek zien hoe een ontwerpsessie in zijn werk gaat. Het publiek wordt gevraagd mee te brainstormen en mag op deze manier mede vorm geven aan het ontwerpproces. Ondernemers hebben daarnaast de gelegenheid om op deze middagen van 14.00 â 17.00 uur zelf een meegebracht product te laten âredesignenâ door een ontwerper in Speed Design Sessions. Dit kan zonder afspraak en is kosteloos. Ook het kort bespreken van een ontwerpvraag is hierbij mogelijk.
Tevens zijn er in de stand enkele concrete voorbeelden te bekijken van de resultaten van het project MKB Design.Brabant. Stuk voor stuk succesvolle innovaties, waarbij een ontwerper is ingeschakeld.

MKB Design.Brabant
MKB Design.Brabant is een gezamenlijk project van de provincie Noord-Brabant, Syntens Innovatiecentrum, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, de Brabantse Kamers van Koophandel en Design Connection Brainport. Doel is om binnen het bedrijfsleven en met name het MKB meer bewustzijn te creëren rondom de kansen die het samenwerken met ontwerpers biedt. Omdat nog te weinig bedrijven zich van de voordelen bewust zijn zal MKB Design.Brabant binnen de actielijnen Gezond, Groen en Vrij bedrijven en ontwerpers bij elkaar brengen om aan het einde concrete resultaten op te leveren: nieuwe producten, nieuwe dienstverlening en nieuwe âexperiencesâ. Kortom: innovaties, winst en succes voor beide partijen!
Meer informatie: www.mkbdesignbrabant.nl