Gemeente Valkenburg aan de Geul

Gezondheidsme(e)ting zaterdag 22 oktober in Sibbe

Op zaterdagmiddag 22 oktober organiseert het kernoverleg Sibbe-IJzeren in samenwerking met gemeente Valkenburg aan de Geul en GGD Zuid Limburg een gezondheidsme(e)ting in de Blokhut te Sibbe. Van 13.30 uur tot 16.30 uur zullen verschillende professionals aanwezig zijn voor een gezondheidscheck en wordt u uitgenodigd om mee te denken over actie- en verbeterpunten ten aanzien van gezondheid in Sibbe-IJzeren. Wethouder Bert Dauven zal deze me(e)ting op een feestelijke wijze openen. U bent van harte welkom!

Wat kunt u laten meten deze middag?
Hoe is het eigenlijk met uw gezondheid? Verschillende professionals zullen aanwezig zijn om aspecten van uw gezondheid te meten zoals gehoor, bloeddruk, longfunctie en vetpercentage. Ook geven zij informatie over zorg, welzijn en hulpmiddelen. Tevens kunt u zich laten inschrijven voor een uitgebreide gezondheids- of voedingscheck op een later tijdstip. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door o.a. Streukens Hoorapparaten, Groene kruis Domicura, Fysio Valkenburg, GGD Zuid Limburg en Ouderenwinkel Heuvelland. Daarnaast wordt er voor kinderen een fruitquiz gehouden, waarmee een prijs kan worden gewonnen. Kortom, het belooft een interessante en gezellige middag te worden!

Wat valt er nog meer te me(e)ten op 22 oktober in de Blokhut? Het kernoverleg Sibbe-IJzeren wil graag van de inwoners uit Sibbe-IJzeren weten welke wensen en behoeften zij hebben ten aanzien van de gezondheid. Gaat het om een extra sportactiviteit of wellicht een bewegingsactiviteit voor de kinderen? Of toch meer iets voor ouderen? Misschien wilt u meer weten over gezonde voeding? Deze wensen en behoeften worden geïnventariseerd door een werkgroep van het kernoverleg Sibbe-IJzeren. Daarna wordt bekeken welke wensen kunnen worden uitgevoerd. U wordt van de uitkomsten op de hoogte gehouden. U kunt op 22 oktober ook kenbaar maken of u lid wilt worden van de werkgroep Buurtkracht Sibbe-IJzeren. Als u op een andere manier een steentje wil bijdragen, kan dit natuurlijk ook. De leden van de werkgroep Buurtkracht staan u graag te woord.

Kom dus op 22 oktober a.s. naar gemeenschapshuis de Blokhut, want meten is weten! De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Informatie
Voor meer informatie over deze middag kunt u per email contact opnemen met michelle@sibbe-ijzeren.nl of een bericht achterlaten in de brievenbus van de Blokhut.
Â