Gemeente Oldebroek


VIP'S tijdens gratis museumdag in Gelderland

Voor een extra VIP-gevoel zullen tijdens de Gratis Museumdag statenleden van de provincie Gelderland de bezoekers zelf rondleiden door een museum, een verhaal voorlezen of meedoen aan een speurtocht. In 12 musea zullen de statenleden acte-de-présence geven.

De Gratis Museumdag in Gelderland is een initiatief van de Gelderse Provinciale Staten. Deze dag wordt nu alweer voor de 6e keer georganiseerd. Op zaterdag 22 oktober 2011 zijn 71 musea in Gelderland gratis geopend. Het thema van dit jaar is 'Voel je VIP!'

Gratis Museumdag Ambassadeurs
Een nieuw fenomeen zijn dit jaar de Gratis Museumdag Ambassadeurs. Dit zijn (meer of minder bekende) Nederlanders die in Gelderland wonen en die de Gratis Museumdag een warm hart toedragen. Onder andere Jan Terlouw en Nanda Roep zijn ambassadeurs. Zij hebben een officieel speldje gehad en promoten de dag waar ze kunnen.

Museum in Oldebroek
In de gemeente Oldebroek is Boerderijmuseum De Bovenstreek toegankelijk. Zie. www.museumoldebroek.nl.

Kinderen en hun familie kunnen in heel Gelderland op zaterdag 22 oktober 2011 weer gratis naar het museum. De 71 musea nodigen iedereen van harte uit! Welke 71 musea dit zijn is te vinden op de website www.gratismuseumdag.nl. De musea organiseren leuke kinder- en gezinsactiviteiten tijdens deze zesde Gratis Museumdag in Gelderland. De dag is een initiatief van de provincie Gelderland.