Gemeente Leeuwarden

Dag van de Leeuwarder Geschiedenis

Een oude foto van het Zaailand

De Dag van de Leeuwarder Geschiedenis is op zaterdag 22 oktober. Het wordt gevierd in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en op andere plaatsen in de stad. Voor jong en oud zijn er vanaf 13:00 uur verschillende activiteiten. De dag sluit aan bij de landelijke Maand van de Geschiedenis.

Kinderen

Voor kinderen van 10 tot 14 jaar is een speurtocht georganiseerd in de Oldehove. Kinderen kunnen voor EUR1,- meedoen. Ook kunnen ze op vertoon van hun identiteitsbewijs Mp3-routes afhalen bij de balie van het HCL. In het HCL zelf kunnen de jongere kinderen de expositie `Het verhaal van Leeuwarden' bekijken. Ook krijgen ze een gratis bouwplaat van de Oldehove.

Zaailand

In het HCL is ook de tentoonstelling `Het Zaailand, huiskamer van Leeuwarden' te bekijken. Daar wordt tentoongesteld hoe het grootste stadsplein van Friesland er vroeger uitzag, en hoe het in een bouwput veranderde.

Activiteiten

Er is op 22 oktober nog veel meer te doen. Alle activiteiten zijn te vinden op de website van het Historisch Centrum Leeuwarden (opent in nieuw venster).