Gemeente Den Haag

Wibi Soerjadi speelt Liszt bij Residentie Orkest

Het is 22 oktober 200 jaar geleden dat componist Franz Liszt werd geboren. Pianist Wibi Soerjadi speelt 2 avonden zijn werk in Den Haag met het Residentie Orkest.
Wibi Soerjadi (bron: residentieorkest.nl)

De Nederlandse pianist Wibi Soerjadi behoeft geen introductie. Als prijswinnaar van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours speelde hij in alle belangrijke zalen in binnen- en buitenland. Denk aan de Weense Musikverein en Carnegie Hall in New York. Frans Liszt is zijn grote voorbeeld. Inmiddels maakt Wibi Soerjadi ook regelmatig bewerkingen van eigentijdse melodieën op de virtuoze manier zoals Frans Liszt dat deed.

Soerjadi is natuurlijk de meest geschikte pianist om de 200e geboortedag van Franz Liszt te herdenken en speciaal daarom speelt hij met het Residentie Orkest diens Tweede pianoconcert. Een fantastisch werk waar Liszt van schets tot première ruim 14 jaar mee bezig was.

Romantisch concert

Rondom het pianoconcert van Liszt is muziek van zijn tijdgenoten Brahms en Wagner te horen. Een prachtig romantisch concert, dat zowel vrijdag 21 oktober (20.15 uur) als zondag 23 oktober (14.15 uur) gespeeld wordt in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Er zijn voor beide concerten nog enkele kaarten beschikbaar.

* Meer informatie: www.residentieorkest.nl