Gemeente Rotterdam

erasmusbrug afgesloten

19 oktober 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Aankomend weekend, zaterdag 22 en zondag 23 oktober, is de Erasmusbrug in beide richtingen afgesloten voor het auto- en tramverkeer.

RET en Gemeentewerken voeren groot onderhoud uit aan het spoor en de verkeerslichten op het aangrenzende Wilhelminaplein. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug. Maandag 24 oktober is de Erasmusbrug weer open voor auto's en trams in beide richtingen.

Er is daarna nog één weekend nodig om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dat is het weekend van 29 en 30 oktober. De brug is dan gedeeltelijk afgesloten. Het is wel mogelijk om met de auto vanaf de Laan op Zuid via de Erasmusbrug richting het centrum te rijden. Borden geven de omleidingen aan. De tramlijnen 20, 23 en 25 rijden dan volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 156 jaar.

Volg Gemeentewerken op Twitter: http://twitter.com/#!/gemeentewerken.

Aanvullende informatie

Neem voor meer informatie contact op met Gemeentewerken Rotterdam, afdeling Communicatie, Mirjam van den Brink, telefoonnummer (010) 489 3458 of (010) 489 4333. Ook vindt u meer informatie op http://www.rotterdam.nl/wilhelminaplein.