Gemeente Helmond


A270 en Brandevoortsedreef weer open

Op zaterdag 22 oktober, 18.00 uur gaan alle rijstroken van de A270 weer open. Ook is de Brandevoortsedreef dan weer volledig te gebruiken.

Op de A270 is over de betonplaten een asfaltlaag aangebracht. Dit maakt het rijden op deze weg comfortabeler en het zorgt voor minder geluidsoverlast. Ook is de aansluiting met de Neervoortse Dreef gerealiseerd. In december gaat het eerste gedeelte van deze tweede ontsluitingsweg voor Brandevoort open.

Foto's: Jan van de Laar - Fotografie

Dank voor begrip

Tijdens de werkzaamheden waren Brandevoort en Stiphout niet te bereiken via het kruispunt A270/Brandevoortsedreef. Ook werd het verkeer op de A270 in beide richtingen over één rijstrook geleid. Weggebruikers moesten hierdoor rekening houden met extra reistijd. Bovendien was het op de omleidingsroutes een stuk drukker dan normaal. Gemeente Helmond bedankt de weggebruikers, de bewoners van Brandevoort en de bewoners die aan de omleidingsroutes wonen voor hun begrip.

Neervoortse Dreef

De Neervoortse Dreef wordt met een kruispunt met verkeerslichten aangesloten op de A270. In december gaat het eerste gedeelte van deze nieuwe weg open. Het verkeer kan dan vanaf de A270 over de nieuwe weg rijden tot de Diepenbroek en andersom. Het tweede gedeelte van de Neervoortse Dreef gaat open als de nieuwe spoortunnel in 2013 klaar is. Spoorbeheerder ProRail is bezig om deze tunnel aan te leggen.
* Lees meer over de A270 en Brandevoortsedreef