Canon van de kanons

Persbericht van Don Lawrence Collection B.V.

Twee weken geleden kwam Radio 3FM met de Canon van de Popmuziek. Afgelopen vrijdag maakt het Instituut voor Beeld en Geluid de TV Canon bekend. Deze week komt het satirische tijdschrift Mad met de Canon van de Kanons, de vijf meest bekende over elkaar heen zing liedjes uit de Nederlandse Geschiedenis. Mad publiceert deze lijst in een poging om ons culturele erfgoed voor het nageslacht te bewaren en omdat alle andere Canons al vergeven waren.

De lezers van Mad kunnen stemmen welke canon hen het dierbaarst is op www.madmag.nl. De uitslag van die stemming zal LIVE bekend worden gemaakt tijdens de uitzending van het televisie programma Ik Hou Van Holland van zaterdag 22 oktober. (Niet dat ze er aan meewerken, maar de uitslag wordt vijf minuten na aanvang van de uitzending op onze website bijgeschreven)

Canon van de Kanons

1. Vader Jacob
2. De Uil zat in de Olmen
3. Row, Row, Row your Boat
4. Sur le Pont d'Avignon
5. Brand in Mokum

Deze lijst staat niet in het eerste nummer van de nieuwe Nederlandse Mad, die vorige week met veel succes ten doop is gehouden (er is niemand bij overleden, slechts een aantal licht gewonden). Wat er wel in dat nummer staat is:

- Acht redenen waarom Maxima een betere Koning zou zijn dan Willem Alexander
- Nieuwe kapsels voor Geert Wilder zodat hij zonder bewaking over straat kan
- Tips waardoor het programma De Wereld Draait Door nóg beter kan worden
- Afgekeurde attracties voor Disneyland Parijs
- Wat we nu écht geleerd hebben van Wiki-Leaks
- Hoe maak ik in een handomdraai m'n eigen Blof-song - Onze eigen versie van Linda de Mol's sitcom Iedereen Is Gek Op Jack

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.madmag.nl



Razende Robot Reporter