Ingezonden persbericht


PERSBERICHT LantarenVenster Rotterdam: concert Antonio Sanchez Quartet, zaterdag 22 oktober

Zaterdag 22 oktober, 20:30, ¤ 19

Al jaren is Antonio Sanchez de motor van Pat Metheny's bands. Hij was te horen op albums van zowel de gevestigde namen Chick Corea en Michael Brecker, als jong talent: de saxofonisten David Sanchez en Miguel Zenon. Maar hij speelde ook met zangeres Dianne Reeves. De drummende Mexicaan is een veelgevraagde sideman die zijn percussieve vakmanschap laat schitteren in uiteenlopende groepen in de jazzwereld.

Wat echter nog ontbrak aan de indrukwekkende loopbaan van de in New York woonachtige drummer was een eigen album. Daar kwam enkele jaren geleden verandering in. Sanchez maakte de cd Migration op het Italiaanse label CAM Jazz met onder meer de lyrisch blazende tenorsaxofonisten Chris Potter en David Sanchez. Net als drummer Jack DeJohnette was Sanchez aanvankelijk pianist. Daardoor heeft hij een goed oor voor de kleinste details ontwikkeld.

In 2008 gaf Sanchez een concert onder eigen naam op het North Sea Jazz Festival. Nu is hij eindelijk weer terug voor een clubconcert met zijn eigen band.

"Een album met de kwaliteit van Migration, een cd die uitnodigt alsmaar weer te beluisteren, trekt een wissel op het vervolg; het zal niet meevallen. Dit debuut kan alvast warm worden aanbevolen." - Jazzenzo.nl

Bezetting:
David Binney - sax
Gilad Hekselman - gitaar
Matt Brewer - bas
Antonio Sanchez - drums

Kaarten voor dit concert zijn online te koop via www.lantarenvenster.nl/jazz en aan de kassa van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam.