Citi Global Community Day - Werknemers van Citi mobiliseren zich in het Zoniënwoud

21/10/2011 12:04

Citibank Belgium

Brussel, 21 oktober 2011 - Op zaterdag 22 oktober 2011 organiseert Citi zijn 6e Global Community Day. 40.000 vrijwilligers van Citi zetten zich in om tal van projecten in 78 landen over de hele wereld te steunen. Citi wil zo zijn steentje bijdragen door verenigingen te helpen bij activiteiten die het verschil maken op lange termijn en die niet mogelijk zijn zonder externe hulp.

Ook in België mobiliseert Citi zich ter gelegenheid van deze Global Community Day. Een dertigtal medewerkers van Citibank Belgium, gezinsleden en vrienden zullen helpen bij een milieuproject: het onderhoud en het behoud van het Zoniënwoud in samenwerking met het Brussels Instituut voor Milieubeheer.

Dit initiatief ligt in het verlengde van de campagne 'Schenk de wereld een boom' (' Plant a tree'), die Citibank vorig jaar heeft gelanceerd. Een campagne waarvoor Citibank zich ertoe verbindt om een boom te planten voor elke klant met een creditcard die van papieren bankuittreksels overschakelt op online uittreksels.

Brendan Carney, Chief Executive Officer Citibank Belgium: "Als onderneming is het belangrijk om zich voor de gemeenschap of voor het milieu te kunnen inzetten via specifieke projecten. Het hele jaar lang krijgen onze werknemers de kans om zich als vrijwilligers te werken voor verschillende verenigingen, maar op deze Global Community Day kunnen wij nog een stapje verder gaan en deze ervaring delen met familie en vrienden."

Tijdens deze dag worden twee verschillende activiteiten aangeboden aan de vrijwilligers:

- de aanleg van zwaden op het talud van de speeltuin

- het bijeendoen van het hooi in de weide

###