OCCUPYROTTERDAM

Persbericht; Rotterdam, 22 oktober 2011

Met heel veel trots geven we kennis van de geboorte van.... de Part Time Activist.

In Rotterdam, stad waar de mouwen altijd worden opgestroopt, voeren we actie op efficiënte wijze!

Wij, betrokken Rotterdammers, kiezen voor een nieuwe vorm van protesteren.

We kunnen niet 24 uur per dag onze tent opzetten op het Beursplein, niet omdat we dat niet willen maar omdat wij ook andere verantwoordelijkheden zijn aangegaan.

We hebben kinderen die ons nodig hebben, werkgevers en werknemers die dagelijks op ons rekenen. We studeren om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. We zorgen voor onze ouders, verlenen mantelzorg, verrichten vrijwilligerswerk bij sportclubs en buurthuizen, passen op onze kleinkinderen. Net als jij.... toch?

Wij gaan voor duurzaam activisme, voor continuïteit, voor de lange adem die nodig is om van OccupyRotterdam een succes te maken.

Kortom Part Time Activisme werkt!

Wie zijn de trotse ouders?

OccupyRotterdam is tegelijk met meer dan 900 Occupy acties in steden over de hele wereld op zaterdag 15 oktober gestart, in navolging van de Arabische opstanden, de Spaanse Indignados en Occupy Wall Street. Sinds 15 oktober wordt elke middag voor de trappen van het WTC-gebouw op het Beursplein verzameld. Met spandoeken, flyers en dialoog worden voorbijgangers geïnformeerd en betrokken. Elke dag om 18u houden we een open bijeenkomst, waar we thema's bespreken en actieplannen maken.

OccupyRotterdam heeft bewust geen leiders of vertegenwoordigers en we zijn niet gelieerd aan een instituut, organisatie of politieke partij. Dit is een actie namens, door en voor iedereen. We nodigen allen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en een verbetering te bewerkstelligen!

Wij maken gebruik van ons recht om vreedzaam bijeen te komen, zonder geweld, zonder uitsluiting van wie dan ook. Vooruitgang, samenwerking en bewustwording - daar streven we naar.

Tot ziens op het Beursplein.

Einde persbericht


---