Gemeente Hilvarenbeek


Koninklijke onderscheiding voor Jan van Dijck

Locoburgemeester Hesselmans reikte op vrijdag 21 oktober 2011 aan de heer J.C. van Dijck (74) uit Biest-Houtakker een Koninklijke onderscheiding uit. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig hoofdmanschap van de heer Van Dijck van het Gilde Onze Lieve Vrouwe Broederschap.

De heer Jan van Dijck is sinds 1981 bestuurslid van het Gilde Onze Lieve Vrouwe Broederschap uit Biest-Houtakker, eerst als deken-schrijver (secretaris) en sinds 1986 als hoofdman. Enkele hoogtepunten uit deze periode waren het tweehonderdjarig bestaan van het gilde, de organisatie van gildekringdagen en de oprichting van het Mariamonument aan het Spruitenstroompje. Daarnaast was hij in de periode 1984 tot 1993 bestuurslid van het Belangen Orgaan Biest-Houtakker, dat tot doel heeft de leefbaarheid van de kleine kern Biest-Houtakker te bevorderen. Eerst als algemeen bestuurslid, daarna als penningmeester en tot slot als secretaris. Vanaf 1992 tot de fusie met de Boerenbond van Hilvarenbeek in 1999 was hij secretaris van de Boerenbond Biest-Houtakker. Sinds 1999 is hij secretaris en speler bij de Toneelclub Biest-Houtakker. Tot slot is de heer Van Dijck sinds 1980 tot op heden acoliet tijdens uitvaartdiensten in de Biestse Antoniuskerk.

Op basis van zijn vele verdiensten voor de samenleving van Biest-Houtakker wordt de heer Jan van Dijck benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Â