Politie Drenthe

Zaterdag 22 oktober 2011

Provincie Drenthe, 22-10-2011

Snelheidsovertreders aangehouden

EERSTE EXLOERMOND De politie heeft vrijdagmorgen een 46-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man passeerde op de Drentse Mondenweg een snelheidscontrole met een snelheid van 131 km/u waar 80 km/u de maximum toegestane snelheid is. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

EMMEN De politie heeft vrijdagmorgen een 50-jarige man uit Emmen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige man uit Meppel aangehouden. De man probeerde zijn vader te mishandelen. Deze kon nog net afweren. De man is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld is opgestart.

Winkeldieven aangehouden

EELDE Vrijdagmiddag is een 31-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw had boodschappen gehaald bij een supermarkt aan de Stoffer Holtjerweg. Ze had een gedeelte van haar boodschappen betaald, maar probeerde toch nog drie flessen alcoholische drank zonder te betalen in haar tas mee naar buiten te nemen. Het winkelpersoneel had de vrouw door en hield haar aan. Kort daarna kon zij worden overgedragen aan de politie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

BEILEN De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Assen aangehouden. De vrouw wilde uit een winkel aan de Brinkstraat kleding stelen. Zij nam meerdere kledingstukken mee de paskamer in en deed deze onder haar eigen kleding. Het winkelpersoneel zag dat de vrouw vervolgens te weinig kleding terug hing. Hierop spraken zij de vrouw aan waar bleek dat de vrouw enkele kledingstukken wilde stelen. De vrouw is aangehouden en later overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Beschonken bromfietser komt ten val

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond is een 55-jarige bromfietser uit Nieuw-Dordrecht gewond geraakt. Hij reed over het Van Echtenskanaal NZ waar hij met zijn scooter ten val kwam. Omstanders zagen dat de man behoorlijk slingerde voordat hij ten val kwam. Hulpdiensten kwamen ter plaatse. De man rook sterk naar alcohol. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Er zal tevens een bloedproef bij de man worden afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook zal er proces-verbaal worden opgemaakt.

Overlast jeugd: 3 bekeuringen

HOOGEVEEN Vrijdagavond kreeg de politie enkele meldingen binnen dat groepjes jongeren zich vervelend ophielden in het centrum. In de Hoofdstraat hield een groep van ongeveer 80 personen zich op. Toen agenten een kijkje gingen nemen was het luidruchtig. Eén kreeg een bekeuring voor het drinken van alcohol op straat. De groep hield zich verder rustig. In het winkelcentrum van De Weide zaten 8 jongeren. Ook daar werd één bekeurd voor het drinken van alcohol op straat. Daarna bleef het ook daar rustig. Daarna is er nogmaals gesurveilleerd op de Hoofdstraat. Op enkele reprimandes en één bekeuring voor fietsen zonder verlichting na, bleef het rustig.

Beschonken automobilisten aangehouden

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Elim aangehouden. De man reed over de Ballast. Hij viel op doordat hij daar met een zeer hoge snelheid reed. Surveillerende agenten gaven hem hierop een stopteken. Hij blies een F (fail) en vervolgens bij de ademanalyse 730 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

OOSTERHESSELEN De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige automobilist (woonplaats onbekend) aangehouden. De man passeerde een alcoholcontrole. Als snel bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 375 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 3 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding mishandeling

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Kersspellaan. Ter plaatse bleek dat er een 20-jarige man uit Emmen op de grond lag. Zijn vader ontfermde zich over hem. Hij had verwondingen aan zijn gezicht. Iets verderop stond zijn 27-jarige zoon. Ook hij had verwondingen aan het hoofd. Allen verklaarde in gevecht te zijn geweest met een 25-jarige man uit Emmen. Hij kon kort daarna worden aangehouden in een woning aan de Bettingeslag. Ook hij had verwondingen aan zijn hoofd. De verwondingen zijn door het ambulancepersoneel behandeld. De 20-jarige man is overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van deze mishandeling.

Beschonken man loopt over de A28

BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 49-jarige man uit Harkstede aangehouden. Surveillerende agenten reden over de A28 toen zij plots moesten stoppen voor een voetganger welke over de rijbaan van de A28 liep. De politieauto moest hierdoor plots uitwijken. De man is vervolgens aangehouden. Hij verklaarde op bezoek te zijn geweest in Beilen en ruzie te hebben gehad met zijn vrouw, waarna hij in beschonken toestand de woning had verlaten. De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Minister Kanstraat. Ter plaatse zagen agenten dat een 22-jarige uit Emmen op de grond lag. Bovenop hem zat een 22-jarige man uit Emmen welke hem meerdere malen een vuistslag in het gezicht gaf. Agenten konden de 22-jarige man van zijn plaatsgenoot halen en hielden hem aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt.