Politie Zeeland


---

1710-2011 Man overvallen in Brouwershaven
Zaterdag rond 01.00 uur werd bij de Haven zuidzijde, ter hoogte van de kruising met de Poortdijkstraat, een 21-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland in zijn auto overvallen door een man met een wapen.
De 21-jarige stond daar geparkeerd, toen opeens een onbekende man met een scherp voorwerp in zijn hand het portier opentrok en om geld vroeg. De 21-jarige man heeft de aanvaller in het gezicht gestompt waardoor deze achterover viel. Daarna heeft hij het portier dichtgetrokken, is weggereden en heeft de politie gewaarschuwd. De politie stelde, met behulp van een diensthond, een onderzoek in en, mede aan de hand van de omschrijving die de automobilist kon geven, werd in een woning in Brouwershaven rond 02.00 uur een 29-jarige man aangehouden. In de woning werden henneptoppen aangetroffen, alsmede een mes en een luchtdrukwapen. Alles werd door de agenten in beslag genomen.
Of de 29-jarige man betrokken was bij de overval bij de Haven, heeft de politie momenteel nog in onderzoek. Er worden getuigen gezocht die worden verzocht te bellen naar 0900-8844.

1711-2011 Auto over de kop bij Rilland
Op de Oesterdam bij Rilland vloog vrijdag rond 22.30 uur een 30-jarige man uit de gemeente Tholen met zijn auto over de kop. De man zou daarbij mogelijk bekneld zijn geraakt.
Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat de man niet bekneld zat en dat zijn hoofd al werd gestabiliseerd door een omstander. Het was nog even onzeker of de man alleen in de auto had gezeten, omdat er een (kinder)autostoelje met dichte gordels in het gras lag. De bestuurder bleek echter alleen in de auto te hebben gezeten. Hij is voor onderzoek van eventueel letsel naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht waar tevens een bloedproef werd afgenomen. De auto moest worden weggetakeld.

1712-2011 Bedrijfsongeval in Nieuwdorp
Bij een bedrijf aan de Hertenweg in Nieuwdorp raakte vrijdagmiddag een 34-jarige man uit de gemeente Borsele gewond bij een bedrijfsongeval.
De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk, maar vermoedelijk is de medewerker door zijn kleding met zijn arm tussen de transportbanden terechtgekomen. Een collega heeft de transportband stopgezet en brandweer, politie, ambulance en de traumaheli kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is in de loods gestabiliseerd en daarna met de ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. De Arbeidsinspectie is van het ongeval in kennis gesteld.





Politie Zeeland