Politie Groningen

Zaterdag 22 oktober 2011

Provincie Groningen, 22-10-2011

Auto in de sloot man lichtgewond

WARFHUIZEN Vrijdagavond is een 59-jarige inwoner van de gemeente De Marne lichtgewond geraakt bij een aanrijding. De bestuurder reed met zijn auto over de Baron van Asbeckweg in Warfhuizen en reed de berm in om ruimte te maken voor een tegenligger. Vervolgens corrigeerde hij te veel en is via de andere weghelft de droge sloot ingereden. De auto moest worden afgesleept en de bestuurder, die pijn in de borst had, is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcomobilist loopt bij controle tegen de lamp

BOERAKKER Een 59-jarige inwoner van Tolbert werd op vrijdagavond aangehouden tijdens een alcoholcontrole aan de Boerakkerweg in Boerakker. De automobilist bleek uiteindelijk tijdens de ademanalyse op het politiebureau meer dan 1.2 promille (530 ugl) alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 5 uren. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden wegens baldadigheid

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige inwoner van Haren aangehouden wegens baldadigheid. Agenten zagen dat de man in de Peperstraat in Groningen tegen fietsen aan het trappen was. Nadat de man was aangehouden, bleek hij op het politiebureau ook in het bezit te zijn van een boksbeugel. De boksbeugel is in beslag genomen. De man jongen heeft een proces-verbaal gekregen.

Dief overlopen bewoner gewond

GRONINGEN Op vrijdagmiddag hoorde de 59-jarige bewoner van een pand aan de Turfsingel in Groningen verdachte geluiden. Toen hij ging kijken zag hij dat een onbekende man zijn laptoptas met laptop aan het stelen was. De dader rende vervolgens met de buit naar buiten en wilde er op zijn fiets vandoor. Toen de bewoner dit wilde voorkomen, werd hij door de dader met deze fiets geslagen. Het slachtoffer kwam op de straat te vallen en liep aangezichtsletsel op en een pijnlijke pols. Het slachtoffer wist de laptop en de tas wel weer van de dader af te pakken. De dader is ontkomen. Er is een signalement van de dader. De politie stelt een onderzoek in.

Politie doet onderzoek naar brand tuinhuisje

WINSCHOTEN Op vrijdagnacht kregen de agenten de melding om naar een woning in de Engelstilstraat in Winschoten te gaan. Een tuinhuisje bij deze woning zou in de brand staan. De agenten die snel ter plekke waren, wisten de brand met hun brandblussers uit de politieautos te blussen. De brandweer heeft later het nablussen gedaan. De bewoners waren niets thuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van deze brand.

Roekeloze automobilist aangehouden

VEENDAM De politie heeft vrijdagavond op de N366 een 23-jarige inwoner van Wildervank aangehouden na agressief en onveilig rijgedrag. De man viel op toen hij met hoge snelheid de politieagenten passeerde die op de Van Stolbergweg een andere auto aan het controleren waren. De agenten zijn hierop achter deze automobilist aangegaan. Via de onder andere de Geert Veenhuizenweg reed de man over de N366 richting Pekela. De snelheden varieerden tussen de 80 en 130 km per uur. De agenten zagen dat de man een groot aantal verkeersovertredingen beging en een aantal keren door het rode licht reed. Door dit gedrag werd de veiligheid van het overige verkeer in gevaar gebracht. Uiteindelijk reageerde de roekeloze bestuurder op het stopteken van de agenten. De verdachte is aangehouden. De auto van de verdachte is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op. Ook wordt hij aangemeld voor de educatieve maatregel gedrag.

Fietser gewond bij aanrijding

OUDE PEKELA Vrijdagavond is een 62-jarige inwoner van Oude Pekela lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Burgemeester van Weringstraat in Oude Pekela. Het slachtoffer werd op zijn fiets aangereden door en 21-jarige automobilist ook uit Oude Pekela. De automobilist kwam uit de richting van de Ring en wilde linksaf slaan. In de bocht had hij hinder van een geparkeerde auto en zag daarbij de fietser niet. Hij kwam met zijn auto tegen de achterkant van de fiets aan. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val en liep een hoofdwond op. Na controle door het ambulancepersoneel kon het slachtoffer naar huis. De politie maakt een rapportage op.

Jongen met stroomstootwapen aangehouden

SIDDEBUREN Op vrijdagnacht heeft de politie een 14-jarige inwoner van Appingedam aangehouden in de Kugelstraat in Siddeburen. De politie reageerde op een melding dat er een massale vechtpartij zou zijn bij een buurtgebouw. Ter plekke hoorden agenten dat de verdachte met een zogenaamde taser een 20-jarige inwoner van Groningen in de buik zou hebben geraakt tijdens een ruzie. De verdachte is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De taser (stroomstootwapen) is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor door zijn vader opgehaald. De politie maakt proces-verbaal op. Naar de toedracht van de massale vechtpartij, die tussen twee groepen jongenen zouden zijn geweest, wordt onderzoek gedaan.

Inbrekers overlopen door bewoner

LOPPERSUM De 38-jarige bewoner van een woning aan de Bosweg in Loppersum schrok vrijdagavond toen hij bij thuiskomst twee onbekende mannen uit zijn woning zag komen. Tijdens het volgen van de daders werd de bewoner door een van de daders bedreigd en staakte hij daarom de achtervolging. De politie heeft ter plekke ook met een politiehond een onderzoek in de omgeving ingesteld. De daders zijn niet meer aangetroffen. Het is nog onbekend of de daders iets uit de woning hebben gestolen. De bewoner gaat aangifte doen en de politie heeft deze zaak in onderzoek.