Gemeente Hardenberg

Hardenbergse kinderen starten schooljaar lekker fit

13 september 2011

De leerlingen van de scholen in de gemeente Hardenberg kunnen meedoen aan de IK Lekker fit!? Kidsrun. Deze loop wordt gehouden op zaterdag 22 oktober tijdens de Stoetenslaghstrand cross op vakantiepark Het Stoetenslagh in Rheezerveen.

De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Voor het project IK Lekker Fit!? werkt de gemeente samen met Zilveren Kruis Achmea en de Hardenbergse basisscholen om aandacht te besteden aan bewegen, voeding en gezonde keuzes.

Om het schooljaar lekker fit te beginnen wordt op 22 oktober de IK Lekker Fit!? Kidsrun gehouden. Kinderen kunnen meedoen in de leeftijdscategorie tot en met 9 jaar en tot en met 12 jaar. De afstand is voor beide categorieën 1 kilometer.

Ook in 5 andere gemeenten wordt de IK Lekker Fit!? Kidsrun gehouden. De winnaars van de Kidsruns strijden tegen elkaar in de IK Lekker Fit!? Kidsrun die wordt gehouden tijdens de FBK Games op 27 mei 2012 in het FKB stadion in Hengelo.

Ter voorbereiding op de Kidsrun worden door M&M Runevents 3 loopclinics gehouden: op woensdag 5 oktober en woensdag 12 oktober van 13.00 tot 14.00 uur in Dedemsvaart. Startpunt is de parkeerplaats van zwembad de Kiefer. Op zaterdag 15 oktober wordt van 13.00 tot 14.00 uur een clinic gehouden in vakantiepark Het Stoetenslagh. Startpunt is de receptie van het park. De clinics zijn bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 of 8 van de basisschool en zijn gratis toegankelijk.

De gemeente Hardenberg vindt het belangrijk dat haar inwoners gezond leven. Daarom voert de gemeente de campagne Beweeg Mee! Met de campagne wil de gemeente Hardenberg haar inwoners motiveren om te kiezen voor een gezonde leefstijl.
Belangrijke onderdelen hiervoor zijn gezonde voeding en voldoende beweging. IK Lekker Fit!? past binnen deze campagne.