Gemeente Krimpen aan den IJssel


Fitter door Fitplus, fitheidstest met beweegadvies

Fitheidstest senioren op 22 oktober in Sportzaal de Populier

Wilt u meer gaan bewegen? Wie weet is Fitplus dan iets voor u! Fitplus is voor mensen vanaf 55 jaar die weinig aan bewegen doen, en die daar verandering in willen brengen.

Gemeente Krimpen aan den IJssel, Zwembad de Lansingh en de Sportraad Krimpen biedt in samenwerking met Sportservice Zuid Holland het sportstimuleringsprogramma Fitplus aan. Doelstelling van Fitplus is om in een ontspannen en gezellige sfeer samen met leeftijdsgenoten te werken aan een actieve leefstijl.

Sportstimuleringsprogramma

Het sportstimuleringsprogramma Fitplus is bedoeld voor mensen die niet of weinig sporten en bewegen. Het programma bestaat uit een fitheidstest, een beweegadvies en een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken in de gymzaal of het zwembad. Ten slotte wordt het programma afgesloten met een persoonlijk beweegadvies.

Gedurende 12 weken kunt u starten met een gevarieerd introductieprogramma georganiseerd door gymnastiekvereniging KDO en/of door de combinatiefunctionaris van de Sportraad Krimpen.

Wilt u meer gaan bewegen, maar gaat u liever naar het zwembad? Er is ook gelegenheid om mee te doen aan activiteiten in Zwembad De Lansingh, die op de doelgroep 55+ers zijn afgestemd. Voor de Fitplusgroep biedt De Lansingh gedurende de 12 weken op donderdagmiddag van 13.15 uur een gevarieerd Fitplus introductieprogramma aan. U kunt ook meteen instromen bij de activiteit; Fifty Fit, Hydro-gym, Minder valide zwemmen of het banen zwemmen. Daarnaast kunt u 3 x per jaar starten in een groep die samen werkt aan een gezonder gewicht: de cursus Kaasplank, een twaalf wekelijks programma met een combinatie van voedingsadvies en aquasporten.

Fitheidstest

Om u de gelegenheid te geven uw conditie te testen en te kijken of Fitplus iets voor u is, kunt u meedoen aan een fitheidstest. Deze wordt gehouden op zaterdag 22 oktober 2011 in de Sportzaal de Populier aan de Populierenlaan 1. Wanneer u liever niet alleen komt, kunt u iemand meenemen. Een of twee weken na de fitheidstest starten de activiteiten op. Als u zich aanmeldt, ontvangt u van te voren een bevestiging van deelname, met de vermelding van het tijdstip waarop u wordt verwacht. De test zal voor u ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. De fitheidstest is speciaal ontwikkeld voor de leeftijdsgroep 55+. Deze bestaat uit zes onderdelen, die onder meer oog- handcoördinatie, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen meten. Deze metingen worden aangevuld met meting van uw bloeddruk, lengte en gewicht. De test uitslagen worden persoonlijk met u besproken.

Wilt u meedoen aan de fitheidstest? U geeft u op door voor 10 oktober een mailtje te sturen naar ivandersar@sportservicezuidholland.nl, of even te bellen naar Ina van der Sar 0174 - 244940 (op maandagmiddag, dinsdag of woensdag).

Kosten

De kosten voor de fitheidstest is EUR 3,50 p.p. ter plekke te voldoen.

Sportzaal de Populier, Populierenlaan 1

Sportraad Krimpen, zie www.sportinkrimpen.nl

Zwembad De Lansingh, Van Ostadelaan 4
www.krimpenaandenijssel.nl/zwembad

KDO, zie www.kdokrimpen.nl