Provincie Antwerpen


12 oktober 2011

FrappantPOP 2011: Ontdek het nieuwste muzikaal talent uit de provincie Antwerpen!

Kandidaten halve finales nemen het tegen elkaar op

De deelnemers aan de halve finales van FrappantPOP, hét tweejaarlijkse popconcours van de provincie Antwerpen, nemen het tegen elkaar op op 22 oktober in JC KAVKA in Antwerpen en op 29 oktober in JC Het Moevement in Lier. Wie met de hoofdprijs gaat lopen kun je ontdekken tijdens de finale op 3 december in Trix (Antwerpen).

FrappantPOP is het tweejaarlijkse popconcours van de provincie Antwerpen voor beginnende muzikanten en bands dat georganiseerd wordt vanuit muziekcentrum TRIX. Ook bij deze vijfde editie zijn de prijzen niet min! Naast eeuwige roem en aandacht bij pers, publiek en programmatoren, ligt er voor de winnaar opnieuw een bedrag van 1200 euro klaar. Voor de band die als tweede eindigt, is dat 800 euro, en voor de derde 500 euro. Bovendien krijgen alle acht finalisten in de aanloop naar de finale in de grote concertzaal van TRIX ondersteuning van een bandcoach en mogen ze een nummer opnemen in de studio van TRIX. Een van de finalisten mag achteraf drie dagen samen met Pascal Deweze zijn opnamestudio induiken en een van hen wordt voor een jaar benoemd tot 'Artist in Residence' in TRIX! De finalisten stoten ook door naar het interprovinciale traject '100% Puur' van Poppunt, dat kwalitatieve speelkansen biedt in jeugdhuizen, clubs, cultuurcentra en op festivals. FrappantPOP is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met muziekcentrum TRIX en met de steun van KBC, Studio Jezus, Antwology, Formaat en Maes Be.Music.

De halve finales
Na een intense demoselectie en zes al even spannende als hoogstaande voorrondes zijn de veertien halvefinalisten bekend. Tijdens twee zinderende halve finales op 22 en 29 oktober in respectievelijk JC Kavka (Antwerpen) en JC Het Moevement (Lier) zullen ze strijden om een plekje in de grote finale op 3 december in Muziekcentrum TRIX te bemachtigen. Kom deze muzikale strijd dus zeker live volgen en geniet voor een zacht prijsje ook van het optreden van een verrassende slotact.

Zaterdag 22 oktober vanaf 19 uur: JC Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerpen - www.kavka.be

Halvefinalisten:

* The Deer Friends

* C.MON

* Dóttir Slonza

* Ivory Grand

* Boulvard

* Noble Tea

* Mantaray
Afsluitende act: Sir Yes Sir (geesteskind van Tijs Delbeke, de Antwerpse multi-instrumentalist en muzikale veelvraat die onder andere samenspeelde met dEUS en Mauro Pawlowski)

Zaterdag 29 oktober vanaf 19 uur: JC Het Moevement, Aarschotsesteenweg 1, 2500 Lier - www. moevement.be

Halvefinalisten:

* The Dukes

* Set Things Right

* Cody & The Albatross

* Yentl

* Joen Van Gossem

* Samowar

* Humble Flirt
Afsluitende act: Black Cassette (eenmansproject van Sjoerd Bruil, gitarist van het fijne Sukilove, met de indrukwekkende ritmesectie Pascal Deweze en Jeroen Stevens)

De finale vindt plaats op zaterdag 3 december vanaf 18 uur in Muziekcentrum TRIX, Noordersingel 28 - 30, 2140 Antwerpen. .
Verantwoordelijke gedeputeerde:
Ludo Helsen (CD&V)